Rodiče nechali své 6měsíční miminko samotné s velkým psem. Když se vrátili, naskytl se jim nevídaný pohled

Vztahy mezi dětmi a psy mohou být velmi různorodé. Rodiče natočili, jak se jejich pes chová k půlročnímu dítěti.

Miminko a pes i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Přivést na svět nový život je jedinečný moment, který patří k těm nejkrásnějším vzpomínkám, jaké člověk jen může mít. Pokud si totiž do té doby myslel, že miluje, zjistí, že s příchodem dítěte je schopen ještě mnohem větší lásky. Mladé páry, které ještě děti nemají, si často pořídí nejprve pejska. Pro radost, ale také tak trochu na zkoušku, aby zjistili, nakolik jsou schopni postarat se o cizí bytost. I k pejskovi si člověk dokáže vybudovat velmi intenzivní vztah plný lásky. Jak to ale potom vypadá, když přivedete novorozence domů?

Každý pes je osobnost

Nová studie Helsinské univerzity podle webu Novinky skutečně dokazuje, že vychovávání štěňat a dětí má jisté podobnosti, minimálně hloubku citu k malému nevinnému stvoření. A zatímco některá plemena jsou vyloženě vhodná k dětem, a to díky povahovým rysům, je nutné vždy zvážit chování konkrétního psa. „Měli jsme kolii, která by papírově měla mít blízký vztah k dětem. Ukázalo se ale, že naše Bella je moc v lásce nemá. Nezaútočí, ale je vidět, že je z malých dětí nesvá a nervózní,“ napsala nám paní Helena K. ze Znojma.

Psi mají s dětmi unikátní rodinné pouto. Berou je jako vlastní potomky ve smečce

Kolie v běhu iZdroj fotografie: Pxhere
Některá plemena mají k dětem blíže, ale je nutné respektovat povahu psa.

Psi jsou nesmírně empatická zvířata a často si s dětmi dokáží vybudovat silné pouto, a to obzvláště ve chvíli, kdy je znají odmalička. Dokáží dokonce ukonejšit i plačící dítě, a to kolikrát lépe než rodič, jak DámskýDeník psal.

Video dobývá sociální sítě

A když se toto pouto podaří vytvořit, je potom pes a dítě jedno tělo a jedna duše. Nedávno obletělo svět video půlročního miminka, které rodiče nechali chvíli se svým čtyřnohým mazlíčkem. A když se vrátili, neubránili se slzám.

Velký pes očuchává miminko

Adoptovaný pes z novorozeného miminka nespustil oči. V tu chvíli rodiče neměli ani tušení, že mu zachrání život

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Samson The Goldendoodle (f1b) (@samsonthedood)

Pes leží na zemi a v náručí svírá malého chlapce, který se k němu láskyplně tulí. Je to pro něj roztomilý plyšák, který vydává teplo a tlukot jeho srdce jej uklidňuje. Konkrétně se jedná o plemeno Goldendoodle, který vypadá opravdu jako plyšový medvídek. Jeho nesmírnou výhodou je, že i přes huňatou srst nepouští žádné chlupy, píše web Chlupáči.

Jaký je vztah vašeho psa k dětem?

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články