Jedinečný recept na křehké palačinky. Klíčovou surovinou je majonéza

Majonéza hraje hlavní roli v tomto receptu. I když to zní zvláště, musíte tento neobvyklý recept vyzkoušet. Nezabere příliš času a budete překvapeni chutí.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Jednoduchý postup na palačinky s majonézou

Začnete vyšleháním vajec s majonézou, šlehejte, buď ruční nebo elektrickou metličkou, dokud vám nevznikne jemný krém. Poté přidáte cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl a vodu. Vodu lijte opatrně a uberte či přidejte dle hustoty těsta, mělo by být tekuté. Opět vyšleháte. Pak postupně při míchání přidáte mouku. Pokud nebude mít těsto správnou hustotu, přidejte ještě trochu vody či mouky. A tím máte těsto hotové.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Teď si rozehřejete pánev na středně vysokou teplotu a polejte jí olejem, na kterém budete palačinky dělat. Na horkou pánev těsto nalijete a rovnoměrně rozprostřete. Po chvilce, jakmile to půjde, palačinku obrátíte a počkáte až se dodělá i z druhé strany. Hotové palačinky už jen stačí dochutit a dozdobit dle libosti, třeba jahodami, nějakým lesním ovocem, džemem nebo arašídovou pomazánkou. Pak můžete servírovat a pochutnat si na svých palačinkách s tajnou přísadou.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
77 lidí právě čte
Zobrazit další články