Po obyčejném zánětu močových cest přišla o ruce i nohy: Příběh Gabriely (20) je varováním pro ženy

Dívka přišla do nemocnice se zánětem močových cest. Po několikadenním kómatu se probudila bez rukou i nohou.

Nemocná žena v nemocnici i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Osud někdy před člověka postaví tak velkou a nepřekonatelnou překážku, kvůli níž má chuť přestat bojovat o vlastní život, vzdát se a raději umřít. Takové myšlenky měla po probuzení z kómatu mladá dívka, která přišla do nemocnice se zánětem močových cest. Domů ale odcházela bez všech čtyř končetin. Její příběh zasáhl mnoho lidí, kteří jí přispěli na potřebné protézy.

Přišla se zánětem močáku, odešla bez končetin

Mnoho mladých lidí se chová nerozvážně. Myslí si, že je nemůže nic ohrozit, a často hazardují s vlastním životem. Taková byla i Gabriela, která propadla silným drogám. Její tělo bylo vlivem návykových látek oslabeno, což pravděpodobně zapříčinilo zánět močových cest. Kvůli tomu byla dvacetiletá dívka hospitalizovaná, ovšem její stav se rapidně zhoršil.

Žena bez rukou ukázala, jak se denně stará o svou 2letou dceru. I bez končetin dokáže takřka jakýkoli úkon

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Gabrielle Barbosa (@gabibarbosaa1_)

Web Voaa píše, že Gabriela prodělala dvě srdeční zástavy, kvůli čemuž musela být dokonce na šest dní uvedena do kómatu. Poté se její ledviny zastavily a tělo reagovalo velkým šokem. Z toho důvodu jí nohy i ruce upadly do nekrózy. Aby lékaři zachránili její život, byli jí nuceni všechny čtyři končetiny amputovat. Když se poté dívka probrala, nemohla uvěřit, co se stalo. Bylo pro ni těžké se s celou situací smířit.

Na protézu jí přispělo mnoho lidí

Přestože si Gabriela ze začátku myslela, že její život skončil, rozhodla se bojovat. Jakmile se uzdravila, začala pracovat, i když jí to dělalo značné potíže. Bydlela se svou matkou trpící vážnými zdravotními problémy. Rozhodla se proto požádat dobré lidi o pomoc. Založila finanční sbírku, díky které by si mohla pořídit potřebné protézy a zajistit, aby se místo práce mohla doma plně zotavovat. Navíc je velmi aktivní na sociálních sítích, na Instagramu pravidelně zveřejňuje své fotografie.

miminko v porodnici

Když po porodu matka viděla své dítě, okamžitě se ho vzdala. Pro jejího syna bez končetin to ale bylo to nejlepší, co se mohlo stát

Díky sociálním sítím a videu umístěnému na YouTube se o Gabrielině příběhu dozvědělo velké množství lidí. Mnoho z nich okamžitě nebohé dívce přispělo. Díky dobrosrdečnosti ostatních si tak dvacetiletá dívka mohla pořídit potřebné protézy. Zároveň se vybralo dostatek peněz, aby už nemusela chodit do práce.

Amputací končetin život rozhodně nekončí. I takto hendikepovaní lidé mohou dokázat velké věci. Na DámskémDeníku jsme již zveřejňovali video malé bezruké baletky, při jejímž vystoupení nezůstalo jediné oko suché.

Co si o ní myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Zobrazit další články