Bezdomovec v den svých narozenin prosil o kousek dortu, mladý muž měl ale lepší nápad

Dojemný příběh muže, který nabídl bezdomovci výrazně více, než žádal, se stal virální peckou.

Bezdomovec i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Jen málokdo je schopen vystoupit ze své komfortní zóny a nezištně udělat dobrý skutek pro toho, kdo jej potřebuje. O to silnější ale tyto příběhy jsou. Lidé končící na ulici nejsou méněcenní a rozhodně nestojí o soucit. Mnoho z nich se prostě snaží přežít, jak se dá. Velmi si ale váží každé materiální či finanční pomoci, která je jim nabídnuta.

Muž chtěl jen kousek dortu

Brazilské ulice se bezdomovci bohužel jen hemží. Tento příběh je o muži, který už nějakou tu dobu na ulici je. Jmenuje se Marcos a jeho anděl strážný se zjevil v den jeho narozenin, když odcházel z kostela. Sám říká, že chtěl jen kousek dortu a trochu společnosti, která by jej na chvíli osvobodila od samoty a pocitu izolace.

stařenka

100letá stařenka trávila své narozeniny sama. Popelář to ale nenechal jen tak a dorazil za ní i s dárkem

Zákusek iZdroj fotografie: Pxhere
Bezdomovec toužil po kousku dortu.

Marcosovi přišel do cesty Murilo, místní kadeřník, který si jej s laskavostí jemu vlastní vyslechl. Udělal ale o mnoho víc. Vzal jej do svého salónu, kde mu poskytl možnost vykoupat se a převléknout se do čistého oblečení. A pak si muže posadil na křeslo a změnil jej k nepoznání. S každým střihnutím nůžek se Marcos měnil v úplně jiného člověka.


Anděl na zemi


Následně jej Murilo dle webu BrightSide pozval na narozeninovou večeři se svou rodinou a přáteli. Samozřejmě nemohl chybět ani onen kousek čokoládového dortu. Tento projev lidskosti, laskavosti a otevřeného srdce Marcose velmi poznamenal a z mužů se stali přátelé, kteří se často navštěvují. O tom, jaká proměna člověka čeká, když se po 6 letech ostříhá, psal DámskýDeník již v dřívějším příspěvku.

Bezdomovec dal náhodné ženě všechny vyžebrané peníze. Ani jeden z nich ale nečekal, že spolu budou mít dítě

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Razões Para Acreditar (@oficialrazoesparaacreditar)

Na ulici končí lidé z mnoha důvodů a často se tak stane prakticky ze dne na den. Web iDnes informuje, že mladí lidé ve věku do 26 let nejčastěji končí jako bezdomovci kvůli drogám, špatným rodinným vztahům a traumatům z dětství. Největší šanci na návrat do normálního života pak mají jedinci, kteří se pro to sami rozhodnou do 2 let od chvíle, kdy se na ulici ocitli. Impulzem je pak často velmi nepříjemná situace či událost.

Jak byste pomohli vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
51 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články