Dítě v autobusu řvalo jak na lesy a jeho matka ho ne a ne utišit. Řidič se rozhodl to vzít do vlastních rukou

Děti mívají své nálady a někdy si umí vybrat tu „správnou“ chvíli, kdy upustit páru. Mamince pomohl utišit dítě řidič autobusu.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Mít v životě děti je krásné, naučné, mnohdy vtipné a naplňující. Každý rodič ale moc dobře ví, že každá mince má dvě strany. Dítě, kterému něco není po chuti či zrovna nemá úplně skvělou náladu, protože je unavené, daná aktivita ho nebaví, má hlad, žízeň, bolístku či jiná trápení, dokáže i z hezkého slunečného dne udělat peklo na zemi během velmi krátké chvíle.

Cestování je (někdy) zábava

Přemisťovat se z místa na místo je s dětmi někdy obtížné, nicméně nevyhnutelné. Pokud zrovna nemáte vlastní auto, kde případný pláč obtěžuje maximálně vás, nezbývá než delší trasy překlenout hromadnou dopravou. Ve městech se nejčastěji nabízí tramvaj či autobus. „Já s dětmi jezdím autobusem denně a někdy je to očistec,“ napsala nám paní Dagmar K. ze Vsetína.

22letá studentka odmítla seniorce nechat své místo v autobusu. Mezi lidmi tím vyvolala vášnivou diskuzi

Děti v autobuse iZdroj fotografie: Pixabay
Cestování s dětmi může být náročné.

V autobusu se kolikrát stávají vskutku absurdní věci. Například matka úplně ignorovala fakt, že její dítě ustavičně kope starší ženu do nohy. Zasáhl až mladík, který situaci vyřešil po svém, jak DámskýDeník psal.

Řidič autobusu dítě utišil

Zná to každá matka. Podvečer, je potřeba jít rychle z práce nakoupit a vyzvednout děti, abyste mohli doma uvařit večeři, udělat s nimi úkoly a nachystat se na kolotoč následujícího dne. Někdy ale vesmír není nakloněn k tomu, aby tyto úkony mohla žena zvládnout bez zbytečného stresu navíc. Děti Aleesy Saaibové v Singapuru si zrovna tuto chvíli vybraly v době, kdy je matka vyzvedla ze školky a jely autobusem domů. Starší dcera byla hodná, ale mladý chlapec chtěl dle webu Roads nakojit, a když mu maminko prso nechtěla dát, řval jak na lesy.

Žena cestuje autobusem

Tento 77letý řidič autobusu si zaslouží potlesk: Nebýt jeho reakce, 13letá cestující by infarkt nepřežila

Čokoláda iZdroj fotografie: Pixabay
Kousek čokolády chlapce utišil.

A tím všem pasažérům poměrně znepříjemnil odpoledne. Ačkoli se jej maminka snažila uklidnit a zaujmout projíždějícími auty a jinými prostředky, nic nepomáhalo. Žena už sama propukla téměř v pláč, když se stalo něco krásně lidského. Řidič zastavil a šel k Aleese. Ta si nejprve myslela, že jí chce vyhubovat, jak píše web TheIndependent, ale opak byl pravdou. Nabídl starší holčičce i plačícímu chlapečkovi kousek čokolády. To zabralo a chlapec okamžitě přestal plakat. Žena si tohoto gesta cizího muže velmi váží.

Jak byste matce pomohli vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články