Vyhodil z auta krabici a ujel: Když pak šel vrátný zkontrolovat její obsah, naskytl se mu hrůzný pohled

Někteří lidé by měli mít zákaz pořizovat si mazlíčky, když se o ně nechtějí a neumí starat. Tento příběh dopadl dobře jen díky vrátnému.

Krabice i Zdroj fotografie: Freeimages
                   

Někteří lidé dokáží být neskutečně necitliví. O to horší je situace, kdy je druhá strana zcela bezbranná, nevinná a na daném člověku závislá. Pořídit si zvíře jako domácího mazlíčka, kamaráda či hlídače je vždy velký závazek. I zvíře potřebuje respekt, lásku a psychickou pohodu. Někteří toho ale bohužel nejsou schopni.

Pes je zodpovědnost

Pes rozhodně neslouží jako hračka, kterou v případě nudy můžete odložit do kouta. Je vhodné připravit mu zázemí, ale také zvážit své finanční, časové a citové možnosti. Pes vyžaduje pravidelný pohyb a také kvalitní granule, které mu zajistí dlouhý a zdravý život. Zákon také přikazuje každému majiteli nechat svého psa očipovat. V případě neuposlechnutí hrozí pokuta až ve výši 50 000 Kč, píše web Lidovky.

V Itálii ukradená fenka se po sedmi letech ocitla v Polsku. Díky čipu a souhře náhod se vrátila domů

CHlapec a pes iZdroj fotografie: Freeimages
Pes potřebuje lásku a péči.

Lidé se kolikrát snaží svého psa zbavit. A bývají poměrně vynalézaví. „Útulek máme přeplněný k prasknutí a nové tlapky k nám stále přicházejí. Nejhorší situace je po Vánocích, kdy lidé odkládají psa, jelikož se jednalo o nevhodný dárek nebo zjistí alergii na srst u sebe či dětí,“ říká paní Olga M. z Prahy. DámskýDeník poukázal také na příběh jednoho odloženého pejska v parku, u kterého majitel nechal i krmení a jeho pelíšek.

Čeho jsou lidé schopní

Italským tiskem proběhla smutná zpráva. Poté, co TVMNews informovalo o muži, který svého psa chtěl upálit, se jiný muž chtěl na Velikonoce zbavit 2 štěňat, a tak je v krabici vyhodil z auta. Pro svůj hrůzný čin si vybral průmyslovou oblast, o které si myslel, že bude zcela opuštěna. To ale netušil, že jej zachytí kamera na jednom z objektů a vrátný, který má za úkol jej hlídat.

Dítě se utopilo v bazénu, i když byla jeho matka jen 2 metry od něj. Bezpečnostní kamery zachytily, že se koukala do telefonu

Bezpečnostní kamera iZdroj fotografie: Freeimages
Muže zachytila při činu bezpečnostní kamera.

Muž ujel, aniž by se otočil. Nyní po něm pátrají policisté a hrozí mu pokuta až ve výši 10 000 €, ale také nějaký ten čas za mřížemi. Pejsci naštěstí díky bystrému oku vrátného vše ve zdraví přežili a těší se na nové milující domovy.

Jaký trest byste takovému člověku udělili vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články