Video matky 2 dětí obletělo internet. Ukazuje v něm to, co si většina lidí vůbec nepřipouští

Když se dítě narodí, je to primárně matka, která se o něj stará. A to ve dne v noci, na úkor vlastního komfortu.

Matka se synem i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Pořídit si děti je v prvé řadě obrovský závazek a zodpovědnost. Když se narodí, plně spoléhají na vás jako na rodiče, že obstaráte nejen základní potřeby, ale budete je učit novému, hlídat je, opečovávat, milovat a ochraňovat. Tato role přísluší především matce, která s dítětem často zůstává na mateřské dovolené. Je pouze přirozené, že dítě, vzhledem k tomu, že v lůně ženy stráví 9 měsíců, má právě ke své mamince nejblíž na celém světě.

Kvalita spánku na prvním místě

Potřeba spánku se s věkem mění. Web Novinky informuje, že novorozenci prospí až 17 hodin denně. Dítě školního věku pak potřebuje v průměru asi 12 hodin spánku a dospělá osoba spí průměrně 8 hodin denně. Stejně jako délka spánku je ale nutné zajistit i jeho kvalitu. „Dlouho jsem špatně spala a hledala jsem příčinu. Pak jsem zjistila, že mi nevyhovuje umístění postele v pokoji. Dala jsem ji jinak a od té doby spím jako miminko,“ napsala paní Andrea B. z Chlebovic.

Dobrý důvody, proč na chvíli odložit telefon. Méně stresu, lepší spánek a kvalita života o X úrovní výše jsou pouze začátkem

Spící osoba v posteli iZdroj fotografie: Pexels
Kvalitu spánku ovlivňuje mnoho věcí.

Kvalitu spánku může ovlivnit mnoho faktorů. Pořízení kvalitní matrace a příjemného povlečení, stejně jako dobře vyvětraná místnost a vyhovující teplota patří mezi ty zásadní. Dokonce i pokrčené prostěradlo může zapříčinit zhoršený spánek. DámskýDeník radil již dříve, jak docílit dokonale napnutého prostěradla. Malé děti bývají často kontaktní a blízkost maminky jim zlepšuje kvalitu spánku proto, že se cítí být v bezpečí a pociťují psychickou pohodu, jak píše web iDnes.

Maminky udělají pro děti vše

Každá maminka ví, že spánek je sice důležitý, ale uspokojení duševních a fyzických potřeb ratolestí je na prvním místě, často na úkor vlastního komfortu. Mladá maminka 2 dětí Melanie Darnellová se rozhodla sdílet video, se kterým se ztotožní nejspíš každá maminka.

Víte, kolik polštářů je potřeba pro zdravý spánek? Každá ze tří spánkových poloh vyžaduje jiný počet

Noches de desvelo

Así nosotras… 😀 Crédito: fitmomma4three

Posted by Me lo dijo Lola on Tuesday, April 24, 2018

Ukazuje, jak k ní během noci postupně přicházejí děti, aby ulehly po jejím boku. Jejich neustálé pohyby a otáčení v průběhu noci rozhodně nepřispívají kvalitnímu spánku, i přesto je ale druhý den ráno Melanie s ratolestí na rukou a hrnkem kávy usměvavá a připravená na další den plný zábavy a dobrodružství.

Jaký je váš názor na spaní dětí s rodiči?

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články