Děti si malovaly křídou na chodníku, teď kvůli tomu mají rodiče pletky s policií. „Pak nemají děti sedět u telefonů“

Nevinná dětská hra rozzuřila jednoho z nájemníků činžovního domu. Vadilo mu, že se barevné křídy dají špatně smýt a člověk si nepořádek přinese na podrážkách bot až do bytu.

Děti malují křídou na chodník i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Sousedské vztahy nejsou vždy ideální. Někdy stačí opravdu málo a je oheň na střeše. V jednom polském činžáku se jablkem sváru staly kresby, které na chodník namalovaly zdejší děti. Jednomu z nájemníků se to totiž ani trochu nepozdávalo. Rodičům poslal jasný vzkaz, co hodlá udělat, pokud jejich ratolesti s nevinnou hrou, kterou však on považuje za vandalismus, budou pokračovat. Hrozí jim, že zřejmě budou mít oplétačky s policií.

Barevné křídy se špatně smývají

Zřejmě každý si v dětství při hraní s kamarády občas namaloval barevnými křídami na chodník nebo na zeď nějaký svůj výtvor. Třeba jen obligátního skákacího panáka. Pořád je to lepší, než aby děti seděly doma a zíraly na displeje mobilů a tabletů. Jenže všude se najdou remcalové, kterým podobné hry vadí. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili obyvatelé jednoho polského činžovního domu, píše web Goniec.

Nespokojený nájemník napsal stížnost, kterou vyvěsil na chodbě v domě. „V posledních dnech se zvýšil počet projevů vandalismu, což podle mě znamená psát křídou na celý chodník. Nejenže se barevné křídy špatně smývají, ale navíc se vnášejí do bytů na botách,“ rozčiloval se tamní obyvatel, kterému rovněž nebyla po chuti pomalovaná zeď. Po krátkém pátrání naštvaný nájemník zjistil, že kresby má na svědomí partička školáků, kteří bydlí ve stejném a také sousedním domě.

Nevrlý soused hrozil rodičům policií

Když jejich rodiče uviděli vyvěšenou stížnost, v níž počínání jejich potomků bylo označované za vandalismus, nemohli uvěřit svým očím. Domnívali se, že jde o přehnanou reakci nebo o špatný vtip. Nevrlý soused také vyhrožoval, že pokud se situace bude opakovat a on znovu narazí na děti, které malují na chodník křídou, je připravený pokaždé volat policii. Po rodičích rovněž žádal, aby kresby z chodníku a zdí smyli nebo uhradili náklady na jejich vyčištění.

iZdroj fotografie: iStock

Podobná nepříjemnost se odehrála podle webu iDnes před pár lety na předměstí skotského Glasgow. Developerská společnost, která tam stavěla obytné domy, poslala rodičům místních dětí dopisy, že si nepřeje, aby při hře kreslily křídou na chodník. Malůvky prý poškozovaly image novostaveb. Rodiče to naštvalo. Později vzal majitel firmy zpátečku a dětem vzkázal, aby si venku hrály zodpovědně, a pochválil je za to, že čas tráví na čerstvém vzduchu.

Co si myslíte o reakci souseda, kterému vadí křídou pomalované chodníky?

Diskuze Vstoupit do diskuze
147 lidí právě čte
Zobrazit další články