Mini mandlové dortíky pro návštěvu jako dělané

Milujete mandle a čokoládu? Tak pro vás máme recept, který vás potěší. Milovníci čokolády se mohou těšit z nadýchaných bonbonů naplněných krémovou a čokoládovou polevou.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Postup není úplně jednoduchý, ale pokud zkusíte recept jednou, určitě ho budete dělat ještě vícekrát, a postup se zakrátko naučíte. Dort můžete udělat v klasickém plechu, aby se vám jednotlivé kousky lépe krájely a zdobily. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Mandle jsou skvělou surovinou pro přípravu dezertů

Jak na čokoládové bonbony s mandlemi? 

Na přípravu budete potřebovat: 

  • 9 vajec
  • 280 g cukru
  • 5 lžic oleje
  • 8 lžic mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • Prášek do pečiva

Na krémovou polevu si připravte 300 g mléčné čokolády, 300 g čerstvé. Na sirup budete potřebovat 250 g cukru, 350 ml vody, rumovou esenci. Na další polevu 250 g čokolády a 200 ml tekutého krému. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Z mandlí se dají připravit skutečné lahůdky

Nejdříve si oddělte bílky od žloutků. V misce smíchejte bílky s cukrem, dokud se nerozpustí. V jiné misce smíchejte žloutky s olejem, za stálého míchání přidejte do bílků žloutky. Do další misky dejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Mouku nezapomeňte prosít, tím se vytvoří nadýchanější těsto. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si plech, který vyložte pečicím papírem. Vylejte na něj těsto a dejte do trouby na 35 minut. 

Korpus nechte vychladnout a pusťte se do krému a polevy

Na tento dort budete potřebovat krém ganache. Do hrnce dejte rozpouštěnou čokoládu. Poté hrnec odstavte ze sporáku a za stálého míchání přidejte tekutý krém. Směs dejte do ledničky alespoň na 6 hodin. Až bude ztuhlá, promíchejte ji mixérem. Smícháním získá hustou a homogenní konzistenci, kterou potřebujete. 

V misce poté smíchejte cukr s teplou vodou, dokud se nerozpustí. Dále si v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu. A nyní přichází na řadu samotný dort. Začněte tím, že si korpus rozdělíte na dvě stejné části. Na horní část dejte připravený sirup. Poté přidejte druhou část korpusu, nalijte smetanu, nakrojte další částí korpusu a navrch nalijte čokoládovou polevu. Dort nakrájejte na stejně velké kostky, můžete je ještě dozdobit malým kouskem ovoce. A můžete podávat! Dezert se skvělé hodí na rodinné oslavy nebo jako moučník ke kávě.

iZdroj obrázku: Pixabay

Dezerty z čokolády jsou nesmírně vynikající a většinou také jednoduché na přípravu. Čokoládu milují hlavně děti, pro ty můžete vytvořit čokoládová lízátka na špejli, ozdobená různými sladkými doplňky, které běžně koupíte v obchodech. Můžete také snadno vytvořit pralinky ve tvaru zvířat, doprostřed vložit kousek oříšku. Fantazii se meze nekladnou a s čokoládou vytvoříte téměř cokoliv.

Diskuze Vstoupit do diskuze
147 lidí právě čte
Zobrazit další články