Kůru z pomeranče se nevyplatí vyhazovat: Může z ní být delikatesa

Voňavá slupka pomerančů přímo volá po dalším zpracování. Pokud nakupujete chemicky neošetřené pomeranče, můžete ji kandovat. Uvidíte, že vám zásoby dlouho nevydrží.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Namočit, uvařit a sušit

Pomerančovou kůru důkladně omyjte a očistěte ji od bílé slupky, protože může být hořká. Poté ji nakrájejte na plátky, kostičky nebo proužky a vložte na dvě hodiny do mísy se studenou vodou. Do menšího hrnce nasypejte cukr, přidejte dva hrnky a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Do připraveného cukrového sirupu vložte nakrájenou kůru a vařte 30 minut nebo do doby, kdy bude měkká.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Kůra máčená v čokoládě je také skvělý tip

Plech na pečení vyložte pečícím papírem a vložte do něj přecezenou pomerančovou kůru. Smíchejte trochu cukru s mletou skořicí, vzniklou směsí připravenou kůru posypejte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte tak dlouho, než bude optimálně vysušená, neměla by být příliš tvrdá ani měkká. Usušené bonbony můžete skladovat v uzaviratelných krabičkách, je možné je ještě namáčet v polevách z hořké, bílé nebo mléčné čokolády.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
135 lidí právě čte
Zobrazit další články