Nechápala, že před její nově otevřenou pekárnou už první den stály obrovské davy lidí. Důvod ji dostal do kolen

Lucie si splnila svůj sen a otevřela pekárnu. Obrovský zástup lidí před svými dveřmi nečekala a neubránila se slzám.

Kuchařka a těsto i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Sny jsou od toho, aby se plnily, je-li to alespoň trochu reálné. Mladinká pekařka, Lucie Kuráková, je původem ze Slovenska. Už dlouhá léta ale žije v prosluněné španělské Barceloně. A právě zde si plní svůj jasně vytyčený cíl, tedy ukazovat gastronomii v jiném a netradičním světle. Při otevření svého nejnovějšího podniku se ale setkala s takovou podporou, že ji to rozplakalo.

Když se plní sen

Věk je jenom číslo, proto si svůj velký sen splnila také 94letá žena, o které DámskýDeník psal. Lucie je mladá energická žena, jejíž vášní je vaření a vše týkající se gastronomie. A kde jinde otevřít podnik než v Barceloně, která je známá právě gastroturistikou, vybranými podniky a zkrátka vynikajícím jídlem na každém rohu? Web MyModernMet informuje, že svůj první podnik, restauraci s názvem El Desván, zaměřila na tolik oblíbené hamburgery. Ovšem v jiném pojetí, než se obecně prodávají, tedy výrazně zdravější.

Jak ohřát hranolky, smažené jídlo nebo hamburger, aby měly stále stejnou chuť?

Hamburger iZdroj fotografie: Piqsels
Její první restaurace se zaměřuje na zdravé hamburgery.

Její restaurace se stala nesmírně oblíbeným a navštěvovaným cílem nejen turistů, ale i místních. Nic tedy nebránilo tomu, otevřít další podnik s názvem El Desván Velmutéria. Hlavní zaměření je na typické španělské tapas a také dorty.

Lidi sladké milují

Právě na dorty a jiné sladké pochutiny dostávala Lucie stále více objednávek, které však nebylo možné všechny zvládnout. Proto se, do třetice všeho dobrého, rozhodla otevřít pekárnu a výrobnu sladkého s názvem El Desván Bakery. A v den otevření zažila něco, co ji dohnalo k slzám. Ještě před samotným otevřením se totiž od dveří její pekárny táhla předlouhá fronta lidí, kteří evidentně čekali, až se dveře konečně otevřou.

Chléb lepší než z pekárny a vydrží čerstvý celé týdny? Jednoduchým způsobem ze starého chleba upečete nový

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Desván Bakery (@eldesvanbakery_by_lucia)

Z velké části se jednalo o známé a přátele Lucie, kteří jí takto chtěli vyjádřit svou podporu, píše web HindustanTimes. „To je opravdu krásné gesto a jsem rád, že alespoň ve Španělsku si lidé přejí pro své přátele úspěch v podnikání,“ napsal pan Radim z Duchcova.

Co byste mladé Slovence popřáli vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články