Byla nucena opustit svou dceru, které bylo teprve 6 měsíců. Jejich setkání po 82 letech se neobešlo bez slz

I když nechtěla, musela svou maličkou dceru opustit. Znovu ji spatřila až po více než osmi desetiletích.

Novorozenci v porodnici i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Život někdy píše neuvěřitelné scénáře. Jeden takový zažila žena, která se musela vzdát své maličké dcerky. Přestože na ni celý život myslela, nepodařilo se jí ji najít. Nakonec měl ale osud jiné plány a tyto ženy po více než osmdesáti letech svedl dohromady. Jejich společné setkání bylo plné emocí, slz a vděčnosti. Dcera se totiž konečně dočkala sourozenců, které si tak moc přála.

Dceru jí vzaly kvůli nízkému věku

Když Lena otěhotněla, bylo jí pouhých třináct let. Ve čtrnácti poté porodila dceru, kterou pojmenovala Eva. Tu ale v jejích šesti měsících úřady matce odebraly. Uznaly totiž, že je Lena příliš mladá na výchovu dítěte, a tak byla její dcera dána k adopci. Ujali se jí milující rodiče a změnili jí jméno na Betty. Její šťastné a spokojené dětství narušila dívka, která jí prozradila, že je adoptovaná. Její nová maminka vše potvrdila, ale oznámila jí, že biologická matka zemřela. Betty se s tím tedy smířila, ale moc si přála sourozence, které jí adoptivní máma nemohla dát.

Dvě malá batolata

Naposledy se viděly jako batolata, pak je matka sprostě opustila: Všech 11 sester se dokázalo najít až po 43 letech

matka s dcerou iZdroj fotografie: iStock

Betty vyrostla v dospělou ženu, když jí ale bylo dvacet, adoptivní maminka zemřela. Od své tety se dozvěděla šokující skutečnost, a to, že její biologická matka žije. Betty se tedy dala do pátrání. Zjistila, že se narodila ve městě Utica v New Yorku, proto kontaktovala všechny zdejší nemocnice. Podařilo se jí vypátrat, že v den jejího narození přišly na svět pouze dvě miminka, a to chlapec a dívka jménem Eva. Když však kontaktovala adopční agenturu, dostala se do slepé uličky, jelikož jí nemohly být podány žádné informace.

Jejich společné setkání bylo plné emocí

Ke zvratu došlo až díky Bettyině vnučce, která se rozhodla babičce s pátráním pomoci. Zázrakem se dostala ke kontaktu na jednu z Leniných dcer. Díky tomu se Betty dozvěděla, že má celkem sedm sourozenců a její maminka stále žije. Pocítila obrovské štěstí a vzrušení. Po padesátiletém pátrání a více než osmi desetiletích se mohly matka a dcera opět konečně vidět. Jejich dojemné setkání bylo zveřejněno na YouTube, kde má video již více než 5 milionů zhlédnutí.

Dědeček s vnoučetem

105letému muži se splnilo jeho poslední přání před smrtí. Tohle byla jeho reakce, když se setkal se svým pravnoučkem

„Už nejsem sama. Mám svou matku a mám sestry a bratry. Je to neskutečné, ale tak úžasné, být po takové době zase spolu,“ cituje Bettyina slova web CNN.

Emoce a štěstí, které musely tyto dvě ženy zažívat, si umí málokdo představit. Jak se ale cítily, rozhodně ví matka s dcerou, které se setkaly po dlouhých čtyřiačtyřiceti letech. Jejich příběh jste si mohli na DámskémDeníku již přečíst.

Jak byste reagovali, kdybyste se dozvěděli, že jste adoptovaní?

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Zobrazit další články