Smutná zpráva pro fanoušky kultovního seriálu Dallas. Zemřel jeden z jeho protagonistů

Hvězda seriálů ze šedesátých let zazářila v desítkách rolí. Největší slávu ale legendárnímu hollywoodskému herci přinesla postava lovce upírů.

Pohřební svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Filmový svět obletěla smutná zpráva. Ve věku 95 let zemřel hollywoodský herec John Lasell. Diváci ho znají zejména z oblíbených seriálů šedesátých let, jako jsou Temné stíny, Zóna soumraku nebo Uprchlík. Zazářil rovněž v legendárním Dallasu. O úmrtí herce informoval server TheHollywoodReporter.

Branži opustil před čtyřmi dekádami

Během své bohaté kariéry se zesnulý herec objevil v desítkách filmů i televizních seriálů. Z kolotoče filmového Hollywoodu však před 40 lety odešel. Můj táta John Lasell zemřel dnes ráno. Byl herec, modelář a vášnivě oddaný Shakespearovi. Bude nám chybět,“ napsal na Instagramu hercův syn Peter Lasell 4. října. Příčina úmrtí nebyla zveřejněna.

Lasell se narodil 6. listopadu 1928 ve Williamstownu ve Vermontu. Na televizní obrazovce se poprvé objevil v roce 1960 v dramatické sérii Armstrong Circle Theatre. V roce 1960 si rovněž zahrál důstojníka požární kontroly v broadwayské inscenaci Římská svíce. Největší popularitu zejména u tehdejšího teenagerského publika mu přinesla postava lovce upírů Petera Guthrieho v kultovním seriálu Temné stíny z roku 1966.

Hořící svíčky ve tmě

Česko v slzách: Oblíbený seriálový herec nás navždy opustil. Na televizních obrazovkách zářil už od roku 1977

Zahrál si v Dallasu, Uprchlíkovi i Mission: Impossible

Zesnulá hollywoodská legenda se také proslavila v roli atentátníka Johna Wilkese Bootha v seriálu Zóna soumraku z roku 1961. Diváci ho mohli spatřit v mnoha rolích v různých televizních projektech. Zahrál si třeba v seriálech Wagon Train, Route 66, Perry Mason, Dallas, Uprchlík, Síla rodu, Můj přítel delfín nebo Mission: Impossible, připomněl server Deadline.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MAXUM (@maxumdigitalusa)

zapálené svíčky

Fanoušci seriálů a filmů pláčou. Náš svět opustila legenda světového formátu

V roce 1984 se objevil také v kultovním seriálu Dallas. Na svém kontě má zesnulý umělec i filmy Vojna není kojná, Lassie – Hlas naděje nebo Síť. Posledními snímky, které natočil před tím, než ukončil svou hollywoodskou pouť a stáhl se v roce 1985 do ústraní, byla minisérie Smrt v Kalifornii a seriál Falcon Crest. Podle webu Forbes byl Lasell třikrát ženatý, mimo jiné s herečkou Patricií Smithovou, s níž má syny Petera a Josepha.

Co si myslíte o skonu další osobnosti Hollywoodu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
102 lidí právě čte
Zobrazit další články