V 70 letech si babička splnila svůj dětský sen. Své narozeniny oslavila jako princezna

Sny se mají plnit, a to v každém věku. Žena, kterou čekala náročná operace, se i přes vyšší věk chtěla obléknout jako princezna.

Šaty na ramínku i Zdroj fotografie: Andrea Williams / Creative Commons / CC BY-NC-ND
                   

Narozeniny jsou oslavou života. Připomínka toho, že tento den je pro danou osobu vskutku výjimečný, protože přišel na svět a začal jej dělat lepším. V mnoha případech jsou narozeniny dobrým důvodem, proč by se měla sejít celá rodina. Jak to každý zná, v průběhu roku totiž často nebývá dostatek času (případně zasáhnou i nemoci a jiné neduhy), kdy by se všichni dokázali shodnout na konkrétním datu a jen tak posedět a popovídat si o tom, co život přinesl nového. Na narozeniny si ale každý rád čas udělá.

Proč slavit narozeniny

„Já jsem narozeniny nikdy vlastně moc nechtěla slavit a brala jsem to jako povinnost. Nejsem ráda středem pozornosti. Čím jsem ale starší, tím víc v tom vidím něco jiného. Jsem totiž nesmírně šťastná, když si na mě udělají čas děti, vnoučata, kamarádky a přátelé. Cítím z nich lásku a také jsem vděčná, že i já jsem pro ně důležitá, stejně jako oni mají nezastupitelné místo v mém životě,“ napsala nám dojemný vzkaz paní Jarmilka (74) z Chlebovic.

Seniorka s narozeninovým dosrtem

Své 89. narozeniny oslavila s 10 psy: Dojemný příběh paní Marie vyvolal na internetu rozruch

Oslava a sekt iZdroj fotografie: Pxhere
Oslava je dobrá příležitost, kdy se může rodina potkat.

Oslavit tento speciální den je možné doma, ale také v pronajatém prostoru. Zatímco pro dětskou narozeninovou oslavu je optimální například dětská herna, kde se během víkendu zvládne prostřídat dle webu iDnes i několik oslavenců, starší osoby raději volí střídmější prostředí. Je-li oslava v létě, nabízí se zahrada. Velmi oblíbené jsou pro tyto typy událostí i párty stany, které zajistí konání akce i přes nepřízeň počasí. A ty zdaleka nemusí být jen bílé a plastové. Web Novinky zveřejnil mnoho zajímavých a originálních alternativ.

Jako princezna

Věk je jenom číslo. Žena, která oslavila 70. narozeniny, se rozhodla pojmout svou oslavu ve velkém stylu. Jelikož neměla jednoduché dospívání, nebylo jí dopřáno oslavit vstup do dospělosti tak jako jiným dívkám, tedy s noblesou a v přenádherných šatech. Rozhodla se tedy splnit si svůj sen a pro jednou si princeznovské šaty obléknout. A kdy jindy než na narozeniny?

stařenka

100letá stařenka trávila své narozeniny sama. Popelář to ale nenechal jen tak a dorazil za ní i s dárkem

Video ukazuje, jak se baví nejen samotná žena, ale i rodina, která slaví její velký den. Žena uvedla, že se takto rozhodla hlavně z toho důvodu, že ji brzy čeká náročná operace srdce, a proto si chtěla splnit své tajné přání. Je třeba doufat a přát jí, že i ona se dožije například věku 117 let, jako Maria ze Španělska, o které DámskýDeník psal.

Jaká by byla oslava podle vašich představ?

Diskuze Vstoupit do diskuze
68 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články