8měsíční holčička zůstala se psem uvězněna v hořícím domě. Statečné zvíře ji ochránilo nebývalým způsobem

Pejsek zůstal s malou holčičkou v domě, ze kterého šlehaly plameny. Svým počinem jí s největší pravděpodobností zachránil život.

Hasiči hasí oheň i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Velmi známé rčení o tom, že pes je nejlepším přítelem člověka, se jednoznačně zakládá na pravdě. Bylo mnohokrát dokázáno, že tato roztomilá čtyřnohá stvoření jsou velmi empatickými parťáky, kteří dokáží výtečně naslouchat, přitulit se i sdílet příjemnou procházku. Také ale varují před nástrahami, jako jsou lupiči, nemoc či nebezpečí obecně. Mají ovšem i skrytý šestý smysl. Ten tkví v záchraně nevinného života.

Dům v plamenech

V nadsázce se říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat. To samozřejmě nikdo nemůže myslet vážně, protože když opravdu k požáru nedejbože dojde, je to obrovské neštěstí a katastrofa pro ty, co dům či byt obývali. Oheň je mocný a často bohužel způsobuje fatální škody. Erika Poremski bydlela v americkém Baltimoru společně se svou 8měsíční dceruškou Vivian a šestiletým pejskem jménem Polo. Když přišla domů, dům byl v plamenech.

Březí fenka zachránila obyvatele hospice před uhořením. Ona sama však utrpěla mnohočetné popáleniny

Miminko a pes iZdroj fotografie: Pexels
Polo malou Vivian statečně hlídal.

Věděla, že dcera je v horním patře společně se psem, a slečna, která malou hlídala v době nepřítomnosti, byla venku v bezpečí. Plameny šlehaly vysoko a hustý kouř se šířil všude do okolí. I přes to, že hasiči byli již na cestě, se zoufalá Erika snažila dostat dovnitř a zachránit své 2 poklady. Sama utrpěla rozsáhlé popáleniny rukou a obličeje, jak se snažila dostat dovnitř. Říká ale, že v tu chvíli bolest vůbec necítila.

Heroický čin malého chlupáče

Požár se dle webu Mirror podařilo dostat pod kontrolu asi za 30 minut. Neskutečné bylo, že plačící Vivian hlídal v horním patře Polo a zakrýval ji svým tělem, aby ji ochránil před plameny, i když by se sám jistě stihl zachránit. I hasiči přiznávají, že tímto činem malé dívence nejspíš zachránil život, i když ten jeho bohužel skončil. Holčička byla ve vážném stavu převezena do nemocnice. Podobným způsobem zachránil své majitele před požárem v domě také Zippy, který je uprostřed noci vzbudil svým štěkotem, jak DámskýDeník psal.

Dům zachvátil požár, uvnitř byla fenka se štěňaty. Riskovala život, aby je dostala do bezpečí

Příčina požáru nebyla zjištěna. Web HZSČR nicméně upozorňuje, že nejčastější příčinou je nedbalost a neopatrnost, obzvláště pak kouření bývá nejčastějším problémem.

Jak byste reagovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články