Před pár lety zachránil život zraněné labuti. Když se pak vrátil zpátky na místo, dostal to nejkrásnější poděkování

Labuť se svému zachránci odvděčila tím nejdojemnějším způsobem. Pouto mezi nimi je opravdu silné a obdivuhodné.

labuť i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Skutečné a bezprostřední lásce by se lidé mohli učit od zvířat. Ta totiž neumí podvádět a klamat tak, jako člověk. Jejich věrnost je v některých případech až obdivuhodná. A i to nejagresivnější zvíře může k člověku chovat tak silný cit, že se v jeho blízkosti cítí klidné a v bezpečí. To je i případ labutě, která svému zachránci projevila lásku a poděkování tím nejdojemnějším způsobem.

Muž se spřátelil s labutí

Richard Wiese navštívil před několika lety Abbotsbury Swannery v Dorsetu, aby zde mohl moderovat televizní pořad. A právě tady se setkal s labutí, která se při vletu do plotu vážně zranila. Muž se ujal jejího ošetřování a záchraně života. Při tom mezi nimi vznikl velmi zvláštní vztah, který dokáží pochopit jen oni dva. Těžce se poté Wiese se svou novou kamarádkou loučil.

Neobvyklá přátelství jsou možná i mezi zvířaty

iZdroj fotografie: iStock

Moderátor labutě označil za půvabná zvířata, která mají z lidí velký strach. Zvíře svých chováním jeho tvrzení potvrzovalo. Ošetřovatelé ze záchranné stanice si totiž stěžovali, že daná labuť kouše, je velmi agresivní, útočná a jen velmi těžko se k ní lze přiblížit. Tato zvířata jsou zvyklá chránit svá mláďata, nebojí se na predátora zaútočit. Mají ale také srdce, jak jsme již na Dámském Deníku zmiňovali. Psali jsme tehdy o labuti, která zemřela žalem, když výrostci zabili její mladé.

Labuť mu projevila svou vděčnost

Moderátor Wiese však se svou labutí kamarádkou světu ukázali, že láska může vzniknout i mezi člověkem a labutí. Když se totiž muž po letech vrátil na místo, kde zvíře žilo, stalo se něco neuvěřitelného. Labuť svému zachránci projevila vděčnost tím nejkrásnějším způsobem. Když jí totiž Wiese přitáhnul k sobě, jemně a láskyplně obtočila svůj dlouhý krk kolem něj. Spočinuli tak v objetí plném lásky a bezpečí. Video zachycující tento dojemný okamžik bylo zveřejněno na YouTube.

Roztomilý hnědý pes

Video: Pes ji vší silou obejmul a nechtěl ji pustit. Chtěl tak vyjádřit vděk za to, že ho zachránila

„Když jsem jí položil vedle sebe, cítil jsem, jak její srdce bije a ona jen uvolnila krk a omotala ho kolem mého. Je to úžasný okamžik, kdy vám zvíře naprosto důvěřuje,“ cituje Wieseho slova web DailyMail. Internetoví uživatelé se pod zveřejněným videem rozplývali a obdivovali neuvěřitelný cit, který mezi dvojicí panuje. Labuť ukázala, jak velkou vděčnost k muži cítí.

Co si to tomto dojemném okamžiku myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Zobrazit další články