Nemůže chodit, mluvit ani jíst, ale doktoři jí nevěří: „Myslím, že umřu,“ říká 18letá dívka

Bolesti svalů a kloubů, neschopnost polykat, mluvit, chodit a vzpřímeně sedět jsou jasnými příznaky vážného onemocnění. Lékaři však tvrdí, že si dívka vymýšlí.

Ruka na nemocničním lůžku i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Každý člověk sám nejlépe ví, jak se doopravdy cítí a co zažívá. V případě, že mu není dobře, něco jej bolí či trápí, vyhledá lékaře, aby mu pomohl. To udělala i osmnáctiletá dívka. Bohužel místo pomoci se jí dostalo jen výsměchu, nedůvěry a zahájení léčby zcela jiného onemocnění, než kterým skutečně trpí. Alespoň to mladá pacientka a její rodina tvrdí.

Léčba jí působí ještě větší bolesti

Millie McAinsh byla normální dívka, která si užívala života. Rodina ji popisovala jako akční holku poznávající svět, milující své přátele a nové zážitky. Web BBC zmiňuje i vyjádření její starší sestry, která uvedla, že Millie milovala život, byla velmi společenská a spontánní, to vše do roku 2019, kdy se její zdravotní stav začal zhoršovat. V tu dobu pociťovala dívka první příznaky.

endometrioza

Gynekologové ignorovali příznaky a poslali Anežku domů. Nebýt tvrdohlavého doktora, tak se na její endometriózu nepřijde

bolesti iZdroj fotografie: Pexels

Když už měla Millie velké bolesti, nemohla sedět ani chodit, navštívila soukromého lékaře, který jí diagnostikoval myalgickou encefalomyelitidu (ME), jinak označovanou jako chronický únavový syndrom. Na začátku letošního roku se dívčin stav zhoršil natolik, že musela být hospitalizována. Po mnoha vyšetřeních jí lékaři oznámili, že trpí poruchou příjmu potravy, nikoli ME. Proto ji začali léčit zcela jiným způsobem, než je třeba.

Podle lékařů si dívka vše vymýšlí

Přestože se jim rodina dívky snažila vysvětlit, že jejich dcera skutečně trpí ME, doktoři tvrdili, že si své příznaky, mezi něž patřila neuvěřitelná bolest svalů a kloubů, neschopnost chodit a sedět, polykat a mluvit, hypersenzitivita na světlo i doteky, jen vymýšlí. Millie lékaře prosila, aby ji krmili hadičkou. Nemohla však sedět, protože jí to působilo bolest. Personál nemocnice jí ale nevyhověl. „Mám pocit, že umírám. Neustále mě něco bolí. Jsem v agónii a oni mě neposlouchají. Už to nevydržím. Musím domů,“ cituje dívčina slova web Mirror.

39letá žena podstupovala chemoterapie, ale ve skutečnosti rakovinu neměla. Lékaři se v diagnóze spletli

nemocnice iZdroj fotografie: Depositphotos

Na ME neexistuje žádný lék, ale správná léčba může příznaky této nemoci zmírnit. Lékaři v nemocnici však Millie léčí zcela jiným způsobem, což jí může velmi uškodit, dokonce i zabít. Každý den je prosí o to, aby mohla jít domů. Po omezení návštěv je na tom ještě hůře a vyžaduje přítomnost své matky, která je z celé situace zoufalá a označuje ji za traumatizující. Kvůli pochybení lékaře se dívka, jejíž příběh jsme na DámskémDeníku již zveřejňovali, ocitla na invalidním vozíku.

Co si o jejím zdravotním stavu myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
134 lidí právě čte
Zobrazit další články