70 let psali svůj příběh lásky, pak ho manželé společně i zakončili. Při umírání se drželi za ruce

Láska není jen slovo, ale nesmírně hluboký cit, který, když máte to štěstí, můžete s někým sdílet po celý život.

Starší pár se dívá na moře z lavičky i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Najít dokonalý protějšek je vskutku náročná disciplína. A zdaleka ne ke každému je v tomto ohledu štěstěna nakloněna. I dnešní doba, která do určité míry akceptuje nevěru a single život plný nezávazného dovádění, není ryzí lásce příliš nakloněna. O to cennější jsou pak příběhy, které píše sám život a ve kterých láska, oddanost, úcta a respekt hrají hlavní roli.

Dokud nás smrt nerozdělí

Norma June a Francis Ernest měli neskonalé štěstí. Našli jeden druhého, vzali se a prožili spolu hezký život. Jiné páry ale takovou kliku neměli. DámskýDeník například informoval o mladé dvojici, která se rozhodla spojit své životy v jeden. Bohužel ale tragicky zemřeli jen pár minut poté, co si slíbili věrnost a lásku na celý život.

6 věcí, které jsou ve vztahu důležitější než láska. Každý by je měl znát, důvěrou to pouze začíná

Svatební dvojice přechází most iZdroj fotografie: Piqsels
Norma a Francis byli jeden pro druhého stvořeni.

Jim to ale vyšlo a šli příkladem nejen své dceři Amandě, ale i svým přátelům a rodině. Dvojice se seznámila, když jim bylo asi 20 let. Zatímco Francis pocházel z chudé rodiny, jeho nastávající, Norma, žila pohodlný život v australském městě Perth, uvádí web DailyMail. Už po první společné schůzce bylo jasno. Tihle dva se milují. Několik málo týdnů poté se rozhodli vzít, a to s požehnáním obou rodin. Nic ale bohužel netrvá věčně.

Nemoc a stáří

Přestože se oba těšili dobrému zdraví, léta přibývala a síly ubývaly. A objevily se také zdravotní komplikace, které oba přivedly do pečovatelského domu. Normě June byla diagnostikována Alzheimerova choroba. Její manžel při infarktu upadl a zlomil si kyčel. Sdíleli společný pokoj a postele měli přisunuté blízko u sebe, aby se mohli stále držet za ruce.

Během jediné hodiny zemřel na Covid-19 manželský pár

Norma June Platell, 90, and Francis Ernest Platell, 92, died within moments of each other. Not days, not hours, but minutes. They lived together for 70 yrs and died together within minutes..!! <3

Zveřejnil(a) Truth Inside Of You dne Pondělí 25. února 2019

A přesně v této pozici vydechli i naposledy. Sestra v pečovatelském domě, která měla tu noc službu, je byla zkontrolovat. Zjistila, že Francis je neklidný a Norma dýchá přerývavě. Do pokoje se vrátila po 10 minutách a zjistila, že oba pokojně zemřeli, bok po boku, ruku v ruce. Norma měla 90 let a její manžel 92 let. „Sestřičky mi pořád říkaly, jak je ohromila láska mezi mými rodiči,“ řekla jejich dcera Amanda pro deník Welt.

Jaký je váš vztah s partnerem?

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články