Česko oplakává ztrátu milované herečky: Všichni jsme ji milovali

Filmový a seriálový svět předčasně opustila talentovaná herečka a komička, která roky bojovala se zákeřnou rakovinou. Krutá nemoc byla nakonec silnější.

Hořící svíčky ve tmě i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Fanoušci filmů a seriálů truchlí. Ve věku pouhých 46 let zemřela americká herečka a komička Erica Chantal Ashová. Diváci ji mohou znát ze snímků Scary Movie, Dárek od srdce, Uncle Drew, Máme tu ducha nebo z komediální basketbalové série Survivor’s Remorse. Zesnulá herečka roky bojovala s metastazující rakovinou prsu, napsal server LosAngelesTimes. Podle prohlášení rodiny se jí zákeřná nemoc nakonec stala osudnou.

Svou chutí do života se dotkla řady životů

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že zemřela naše milovaná dcera, sestra a přítelkyně Erica Chantal Ashová (1977 až 2024). Po dlouhém a odvážném boji s rakovinou odešla pokojně obklopena svými nejbližšími. Erica byla úžasná žena a talentovaná bavička, která se svým břitkým vtipem, humorem a nefalšovanou chutí do života dotkla bezpočtu životů. Její památka bude navždy žít v našich srdcích,“ cituje hereččinu matku Diann Ashovou web NewYorkPost.

Herecká kariéra zesnulé umělkyně nebyla tak přímočará, jak by se mohlo zdát. Přestože se podle agentury AP poprvé objevila na jevišti velmi mladá v broadwayském představení Baby It’s You a v zájezdovém představení Lví král, původně neměla v úmyslu pracovat v zábavním průmyslu. Rodačka z Floridy studovala medicínu na Emoryho univerzitě. Neměla ale pocit, že ji to naplňuje, a tak si dala pauzu.

růže na hrobě

Do nebe odešla herečka z kultovního seriálu. Patřil mezi nejlepší komediální pořady v Česku

Rodina požádala fanoušky, aby přispěli nadacím

Vydala se do Japonska a záhy po příjezdu si domluvila vystoupení jako zpěvačka, začala se věnovat modelingu a vyzkoušela si i moderování. Právě tam se dostala k natáčení svého prvního filmu. Publikum zesnulou herečku může znát z pátého filmu hororové komediální série Scary Movie nebo ze snímku Uncle Drew, v níž si zahrály hvězdy basketbalové NBA Shaquille O’Neal a Kyrie Irving.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Erica Ash (@theericaash)

Svíčka

Navždy nás opustila herečka oblíbeného seriálu. Svět přišel o legendární umělkyni a skvělého člověka

Nejvíce se proslavila jako členka štábu seriálu MADtv a v komediální sérii Survivor’s Remorse, kterou produkoval další populární basketbalista LeBron James. Objevila se také v pořadech The Big Gay Sketch Show, A Black Lady Sketch Show nebo v seriálech Legacies, Shades of Blue či Odložené případy. Ve svém prohlášení rodina požádala fanoušky, aby na uctění hereččiny památky věnovali dary nadacím, které se věnují boji s rakovinou prsu.

Co říkáte na úmrtí další herecké osobnosti?

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Zobrazit další články