V bazaru koupil prstýnek za 150 Kč. Díky tomu, že začal pátrat po jeho historii, na něm vydělal 250 000 Kč

Když zjistil, jakou hodnotu má ve skutečnosti prsten, který zakoupil na bleším trhu, nemohl tomu uvěřit.

bazar
                   

Snaha nalézt skrytý poklad, za nějž člověk zaplatí minimální částku, je důvodem, proč stále více lidí navštěvuje bazary a bleší trhy. V nich je totiž největší pravděpodobnost, že zákazník narazí na cennou věc, která mu poté vynese obrovské jmění. Takové štěstí měl i mladík, jenž si koupil prsten, jehož hodnota byla mnohonásobně vyšší než suma, za kterou si šperk pořídil.

Na blešácích se ukrývá mnoho cenností

Nejen snaha najít cenný předmět, ale také ochrana planety láká stále více lidí na bleší trhy, do bazarů a second handů. Jak totiž uvádí i web PositiveVibration, každý rok se vyprodukuje bezmála 100 milionů tun textilního odpadu, z čehož se méně než procento recykluje. Zbytek se zlikviduje či shoří na skládkách, čímž se silně znečišťuje atmosféra. Navíc se v takových prodejnách dají pořídit věci doslova za pár korun. Bohužel někdy v nich člověk najde něco, co si rozhodně nepřál koupit.

bleší trh

Koupila si kabelku na pouti, až doma ale objevila nechutné překvapení, které se skrývalo uvnitř. „Málem jsem se pozvracela“

bleší trh iZdroj fotografie: Depositphotos

A právě bleší trh navštívil také mladík, který doufal, že zde objeví něco speciálního. Když už chtěl odejít pryč, všiml si velmi zajímavého prstenu. Bez váhání za něj tedy zaplatil požadovaných 150 Kč a pln očekávání s ním vyrazil za odhadcem. Ten mu sdělil šokující skutečnost, a to takovou, že se nejedná o jen tak ledajaký šperk, ale o jedinečný kus v hodnotě několika set tisíc korun.

Nádherný prsten mu vynesl jmění

Jak poté muž napsal na webu Reddit, jednalo se o prsten osázený 10karátovým zlatým opálem, který byl oceněn na neuvěřitelných 250 000 Kč. Zveřejnil také fotografie šperku, který sice na první pohled vypadá kýčovitě, což ale napovídá tomu, že se jedná o skutečně cenný kus. Mnoho komentujících pod snímky prsten obdivovalo a blahopřálo majiteli ke skvělé a výhodné koupi.

Na bleším trhu koupila prsten za 260 Kč. Po 33 letech ho prodala za téměř 13,5 milionu

$7 for a 10K Gold Opal ring
byu/NathanCavitt inThriftStoreHauls

Příběh tohoto šťastlivce dokazuje, že se na těch správných místech dá najít opravdový poklad, který novému majiteli vynese obrovský výdělek. Je tedy víc než jasné, že dotyčný inspiruje mnoho dalších lidí k návštěvě bleších trhů a bazarů, kteří budou doufat, že se jim podaří najít podobný cenný kousek. Kdo ví, třeba i vy budete mít štěstí a najdete něco naprosto mimořádného, co z vás rázem udělá milionáře.

Jaký máte názor na bleší trhy a bazary?

Diskuze Vstoupit do diskuze
99 lidí právě čte
Zobrazit další články