Celá země oplakává ztrátu všemi milovaného herce. Jeho legendární filmy si pamatuje každý z nás

Jeho cesta k hereckému řemeslu nebyla tak přímočará, jak by si pravděpodobně přál. Roky sloužil v armádě a živil se také prodáváním hraček, automobilů i taxikařením.

Pohřební svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Fanoušci na celém světě truchlí. Ve věku 90 let odešel na věčnost známý hollywoodský herec Bill Cobbs. Podle agentury AP zemřel pokojně obklopený rodinou a přáteli ve svém domě v Riverside v Kalifornii. Na svém kontě má přes 200 rolí. K nejslavnějším patří filmy Osobní strážce, Noc v muzeu, Záskok nebo seriály Rodina Sopránů či Odpočívej v pokoji. O úmrtí herce informovala jeho rodina.

Zemřel krátce po oslavě významného jubilea

Cobbs zemřel devět dní po svých devadesátých narozeninách. Hercův bratr Thomas Cobbs na něj zavzpomínal na sociálních sítích. „Milovaný partner, starší bratr, strýc, náhradní rodič, kmotr a přítel Bill nedávno šťastně oslavil své 90. narozeniny obklopen milovanými blízkými. Jako rodina se utěšujeme vědomím, že nalezl mír a věčný odpočinek u svého nebeského Otce,“ napsal na svém facebookovém profilu.

Do hereckého nebe odešel herec světového formátu. Lidé po celém světě drží minutu ticha a posílají modlitby

Cesta rodáka z amerického Clevelandu k herectví byla poměrně klikatá. Po absolvování střední školy sloužil osm let u letectva jako radiový technik. Pak prodával automobily a živil se také jako taxikář. K vytoužené profesi se mu podařilo dostat až ve 36 letech. Náhodou dostal malou roli v Clevelandském divadle a v roce 1970 se odstěhoval do New Yorku, kde hrál pouliční divadlo a obcházel konkurzy, napsal web Variety.

První role se dočkal až ve čtyřiceti letech

První filmová role, která odstartovala hercovu bohatou kariéru, přišla v roce 1974, kdy se objevil v kriminálním dramatu Přepadení vlaku z Pelhamu. Patrně největší slávu mu ale přineslo ztvárnění manažera popové ikony Billa Devaneyho ve filmu Osobní strážce z roku 1992, kde hráli i Whitney Houston a Kevin Costner. Zazářil také po boku Bena Stillera a Robina Williamse coby hlídač Reggie ve snímku Noc v muzeu z roku 2006.

We are saddened to share the passing of Bill Cobbs. On Tuesday, June 25, Bill passed away peacefully at his home in…

Zveřejnil(a) Thomas G. Cobbs dne Středa 26. června 2024

Pro zesnulou hollywoodskou hvězdu bylo herectví způsobem, jak lze vyjádřit stav lidské mysli i duše, zejména během hnutí za občanská práva na konci šedesátých let. „Chcete-li být umělcem, musíte mít smysl pro rozdávání. Umění je tak trochu modlitba, že? Reagujeme na to, co vidíme kolem sebe, co cítíme a jak na nás věci působí duševně a duchovně,“ řekl v rozhovoru serveru MovieGeeksUnited.

Co říkáte na úmrtí další hollywoodské legendy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
73 lidí právě čte
Zobrazit další články