Optická iluze se skrytým zvířetem

Náš mozek většinu času funguje perfektně. Jsou ale situace, kdy si poradit neumí a interpretuje nám věci jinak, než ve skutečnosti jsou.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Někteří lidé mají schopnosti, o kterých může většina obyvatel pouze snít. Na této fotografii je totiž skryté zvíře, najdete ho? Jen několik procent lidí ho uvidí, třeba budete mezi nimi. Je nutné se na obrázek plně soustředit, abyste se do obrázku „vcítili“ a skutečně zvíře viděli. 

Zkuste se podívat nejdříve zblízka a poté z dálky

Někteří lidé budou zvíře hledat o něco déle, protože ti nejlepší mají lepší prostorovou pozornost než ostatní. Pokud si myslíte, že jí máte, ale zvíře nevidíte, zkuste si sednou dál od obrazovky a podívat se znovu. Možná zvíře uvidíte lépe. Prostorová orientace znamená uvědomění si všech pozic ve všech směrem. Někteří jedinci jsou v tomto ohledu oslabení, je pro ně těžké určit, kde je napravo nebo nalevo, mohou mít problém právě s pozorností. 

iNa tomto obrázku se schovává zvíře

Může se stát, že nevidí jasně dané věci, které jsou pro ostatní osoby normální. Snadno se mohou ztratit, pokud jsou někde, kde to neznají. Nedokážou najít cestu zpět, pokud si vyjeli na výlet, je pro ně problém najít auto na parkovišti. Orientace v prostoru je důležitá také při čtení textu. Naštěstí se to dá natrénovat, takže pokud budete pravidelně mozek trénovat, můžete vidět i věci, které ostatní nevidí. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Najít na obrázku pandu není snadné

Sledujte, kudy chodíte, nevymlouvejte se na „orientační nesmysl“

Mnoho lidé se vymlouvá na to, že prostě nemají orientační smysl. Když jedou někam autem, potřebují navigaci, i když místo navštíví již poněkolikáté. Mohou se ale naučit orientovat v prostoru, jen to vyžaduje určité úsilí a také čas. Mezi základní postupy patří vyhledávání určitých bodů a míst v okolí, které příště mohou pomoci s tím, kde se přesně nacházíte. Je ale třeba cíleně jim věnovat pozornost, aby vám neunikly. 

Užitečnou radou je uvědomění, kde mají lidé srdce, když se na ně kouknete. Pokud má člověk problém s prostorovou orientací, stačí vědět, kde má člověk srdce a podle toho určit, která strava je levá a pravá a co se odehrává před a za ním. Mozek by se měl trénovat pravidelně, i když jste v tomto ohledu šikovní a nemáte problém se zorientovat. Pravidelným učením si mozek posilujete a ve stáří nebudete muset řešit zapomětlivou paměť nebo dlouho vzpomínat na věci, které se odehrály teprve nedávno. 

iZdroj fotografie: PxHere
Důležité je se důkladně dívat
Diskuze Vstoupit do diskuze
102 lidí právě čte
Zobrazit další články