Ráno si vyšly zaběhat a teď bojují o život. Měly totiž „tu čest“ se 4 agresivními pitbuly

Na každodenním pořádku dvou žen byl ranní běh po běžné trase. Když se rozhodly vydat na trasu okolo opuštěného pole, zničehonic se za nimi rozběhli čtyři pitbulové.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Nikdy nevíte, kdy a kde bude váš život náhle v ohrožení, což dokazuje i tento příběh. Dvě dívky, Rebekah Forgey a Isabella George, spolu chodívaly každý den běhat. Nikdy by je však nenapadlo, jaká tragédie se jim může stát v relativně bezpečné oblasti.

Nečekaný útok čtyř psů

Když se obě dívky rozhodly pro klidnou a opuštěnou oblast nedaleko jejich běžné běhací trasy, neměly ani tušení, že je toto místo domovem čtyř agresivních pitbulů. Jakmile ženy proběhly okolo nich, psi se za nimi rozběhli a brutálně je napadli. Ačkoliv se majitel pitbulů snažil běsnící zvířata uklidnit a chytit, sám při pokusu o zásah utrpěl zranění.

Kolemjedoucí řidička zachránila situaci

Celého zápasu si všimla žena, jež okolo jela se svým nákladním autem. Okamžitě pohotově otevřela dveře vozu zraněným dívkám, aby jim pomohla. Agresivní pitbulové se rozutekli do okolních lesů. Když je později policie našla a postřelila, majitel se přiznal k tomu, že nedostávali pravidelně potravu. Dívky byly poté převezeny do nemocnice a ošetřeny.

Prevence před útokem

Psího společníka chovejte jen tehdy, pokud se o něho dokážete správně postarat. Jinak by se mohlo stát, že se obrátí proti vám nebo ostatním lidem. Kolem cizího psa nejezděte na kole, raději sesedněte a kolo vezte tak, aby se nacházelo mezi zvířetem a vámi. Pokud běžíte a začne vás pozorovat nějaký pes, měli byste zpomalit a jít krokem, dokud se od něho dostatečně nevzdálíte.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Zůstaňte v klidu

Toto bude v dané situaci jistě dost těžké, ale snažte se zůstat v klidu. V žádném případě se nepokoušejte utéct, tím se probudí lovecký pud psa. Nezačínejte křičet, naříkat, rozhazovat rukama, nebo dupat – to vše ukazuje váš strach, který může zvýšit chuť zvířete zaútočit. Snažte se svým chováním dát najevo, že když neublíží on vám, neublížíte ani vy jemu.

Zachovejte si jistotu

Postavte se rovně a zkuste dát zvířeti pevné pokyny (Ne! Postav se! Lehni si! Zůstaň! Jdi domů!). Jakmile se pes trochu uklidní, začněte pomalu couvat, nebo jděte do strany. Otočte se k němu zády, až budete 200–300 metrů daleko, avšak i tak neuškodí se občas ohlédnout. Pokud pes již útočí, nekopejte a netrhejte sebou, protože mu poskytnete pouze větší útočnou plochu. Neútočte mu na hlavu, vyplatí se mířit na oči a nos.

Chraňte své tělo

Pokud máte tašku, dejte si ji před sebe jako štít a velmi pomalu couvejte k nějakému objektu (např. autu), kterým si můžete chránit záda. Jestliže jedete na kole, nezávoďte s ním, protože většina psů je stejně rychlejší. Navíc při jízdě na kole nejste nijak chráněni. Jestli s sebou máte mikinu nebo bundu a pes se chystá k útoku, mávejte s ní před ním.

Jak byste postupovali při napadení psem?

Zdroj: DailyMail
Diskuze Vstoupit do diskuze
100 lidí právě čte
Zobrazit další články