Vzal otce v důchodovém věku do restaurace. Ten svou nemotorností naštval všechny hosty, ale při odchodu jim udělil cennou lekci

Lidé by nikdy neměli zapomínat na své rodiče a rozhodně by měli dělat všechno pro to, aby se s nimi mohli vídat co nejčastěji. Nejsou zde totiž navěky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Když šel jednoho dne muž z práce, rozhodl se navštívit svého otce. Nechodí za ním často, jelikož se o sebe táta postará sám, ale tentokrát jej chtěl syn pozvat do nějaké luxusní restaurace. Už dlouho nic takového neudělal a věděl, že otec si to zaslouží. Jakmile nasedl do auta, zavolal svému tátovi a řekl mu, ať se pěkně oblékne, protože si vyjedou na výlet. Starý muž byl velice nadšený.

Otec už byl velmi starý

Jakmile muž dojel k domu svého otce, vystoupil z auta a šel dovnitř, protože věděl, že jeho táta bude určitě potřebovat pomoc. Ten se dokázal obléknout do obleku, ale kravatu si sám uvázat neuměl. Společnými silami ji upravili a vydali se na výbornou večeři. Jeho táta už byl velice starý a slabý, takže jakmile jim donesli jídlo, začaly se mu klepat ruce.

Díky tomu mu každou chvilku padaly kousky jídla na zem nebo oblečení, ale jeho syn mu stále opakoval, že se nic neděje a povídal si s ním o všem možném, takže se stále smáli. Lidé okolo však byli pobouřeni tím, jak někdo může být tak nemotorný. Dokonce to i nahlas komentovali a muž už jim chtěl něco říct. Jeho táta mu ale řekl, ať zůstane v klidu, on si z toho nic nedělá.

iZdroj fotografie: Unsplash

Jeho otec se šel opláchnout

Když starý muž dojedl, poprosil syna, jestli by mu nepomohl vstát, aby se mohl jít opláchnout. Odešel tedy na toaletu, kde se zbavil zbytků jídla na oblečení. Když byl čistý, vytáhl z tašky hřeben, učesal se a nasadil si brýle. Poté se s klidem vrátil ke stolu. Všichni hosté v restauraci na ně koukali odsuzujícím pohledem a nechápali, proč předtím starému muži jeho syn nic neřekl.

Muž zaplatil účet a pokynul tátovi, aby se vydali domů. Otec se jej ale nahlas zeptal: „Nic jsem tu po sobě nezanechal?“ Syn mu ihned řekl, že ne a nemusí si dělat starosti. On ale odpověděl: „Ale ano, nechal jsem tu lekci pro každé dítě a naději pro každého rodiče. V tu chvíli všichni okolo sklonili hlavu a styděli se za sebe.

Jak často se vídáte se svými rodiči?

Zdroj: DailyMail

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Jsem redaktorka s bohatými zkušenostmi a vášní pro žurnalistiku a lifestyle. Můj odborný přístup a kreativita přinášejí na web DamskyDenik.cz inspirativní články a hluboké náhledy na aktuální témata. Svým poutavým psaním oslovuji čtenáře a motivuji je k aktivnímu a smysluplnému životnímu stylu.

Zobrazit další články