Osvědčený způsob, jak se zbavit bolesti zad a nohou za jediný týden

Dostali jsme recept od vojenského lékaře, který ho vyvinul jako účinnou léčbu opakujících se bolestí nejen zad, ale také kloubů právě u vojáků. Výsledný lék je velmi účinný.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Přitom stačí tak málo a vyrobíte si účinný sirup, který můžete pít každé ráno na lačný žaludek. Večer nalijte 5 g želatiny do hrnku, který naplňte asi 40 ml vody. Dobře promíchejte a nechte do rána stát. Přes noc se želatina změní v želé, a to právě jezte každé ráno. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Bolesti zad jsou v moderní populaci velmi časté

Proč to vlastně funguje? 

Želé si můžete smíchat s medem, džusem nebo jogurtem. Používejte ho alespoň týden a uvidíte rozdíly. Želatina je produkt, který se získává z pojivové tkáně skot – šlachy, kosti, chrupavka. Obsahuje dvě aminokyseliny, prolin a hydroxyprolin, které pozitivně ovlivní rekonstrukci pojivové tkáně v kloubech. Želatina navíc stimuluje růst pojivové tkáně, což je velmi důležitý proces pro nemocné klouby. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Záda mohou bolet z různých důvodů

Kromě toho, že posiluje klouby a kosti, zlepšuje metabolismus, duševní výkonnost, podporuje udržení zdravého stavu pokožky, předchází rozvoji osteoporózy a poskytuje lepší dynamiku růst vlasů a nehtů. Jako náhrada želatiny se používá karagenan, karubin nebo pektin, ale nejsou živočišného původu. Používá se většinu k výrobě cukrovinek nebo dortů, prodává se v plátcích, které se namáčejí do vody a následně se přidají do dezertu. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Nejsou to jenom léky, co na bolesti zad pomáhá

Mnoho lidí ji neumí připravit, a tak ji nepoužívají

Hodí se do dezertů, ovocných i krémových dortů. K dostání je čirá nebo barevná varianta. Postup při přípravě máte vždy napsaný na obale, většinou se liší minimálně. Nejdříve se nechává asi 30 minut nabobtnat ve studené vodě nebo ovocné šťávě, poté se zahřeje a znovu se nechá ztuhnout. A právě to je největší problém. Želatina by neměla přejít varem, je nutné ji pravidelně míchat a zahřát na mírném ohni.

Poté se zahřátá želatina vmíchá do náplně.Pokud ji chcete použít na korpus, musíte ji nechat trochu vychladnout, aby se do něj nevsákla. Jestli ji chcete na dezerty a na zalití moučníků, musíte vystihnout ten pravý moment. Po určité době totiž želatina tuhne a už ji na korpus nenalijete. Pokud se tak stane, je nutné ji znovu zahřát. Pokud ale vychytáte správný okamžik, můžete si práci urychlit tím, že ji dáte chladit do lednice.

iZdroj fotografie: Pixabay
Možností, jak eliminovat bolesti, je celá řada
Diskuze Vstoupit do diskuze
86 lidí právě čte
Zobrazit další články