Konzumace hořké čokolády může ochránit před srdečními chorobami i cukrovkou. Podporuje produkci kolagenu, čímž udržuje pokožku mladou a zdravou

Malý kousek hořké čokolády denně má mnoho zdravotních benefitů: zlepšuje náladu, prospívá vašemu srdci a výrazně snižuje riziko vzniku cukrovky.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Je dobrá pro vaši pokožku hned z několika důvodů

Hořká čokoláda je plná vitamínů, jako je mangan, hořčík či železo, které jsou prospěšné pro vaši pokožku. To ale není ani zdaleka vše. Obecně v sobě čokoláda obsahuje vitamíny, které mohou podporovat produkci kolagenu, a tím udržovat vaši pokožku mladou a zdravou. Takový vápník pomáhá k obnově pokožky a antioxidanty v čokoládě obsažené vás mohou lépe chránit před sluncem a jeho UV zářením.

iZdroj fotografie: Pixabay

Je plná živin a navíc je lahodná

Jedna věc je jistá, hořká čokoláda je plná živin. Čím tmavší čokoládu konzumujeme, tím lépe pro nás. Obecně však platí, že pokud má alespoň 70 %, vždy bude obsahovat dostatek antioxidantů, draslíku, vlákniny, vápníku či hořčíku. Nezapomeňte ale, že se stále jedná o potravinu s vysokým obsahem tuků a cukrů, je tedy třeba hlídat denní množství: ideální denní porce čokolády má 45 gramů.

Zdroj: Thedailymeal

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
108 lidí právě čte
Zobrazit další články