Recept na výtečné nepečené řezy se šlehačkou

Milujete zákusky a hledáte inspiraci? Pokud ano, zkuste populární dezerty, u kterých není nutné zapínat troubu. Populární a osvědčené nepečené řezy musí zaujmout každého, kdo je ochutná.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Tyto jednoduché řezy si naprosto zamilujete. Skládají se ze tří vrstev a jejich příprava je velmi jednoduchá. Jsou velmi chutné, lehké a doplněné nadýchaným krémem. Navíc k jejich přípravě nepotřebujete troubu, protože se připravují bez pečení. Zkuste je také!

Co budete potřebovat?

  • 1 litr mléka
  • 3 celá vejce
  • 3 žloutky
  • 170 g cukru
iZdroj fotografie: Pixabay.com
Ne ke všem dezertům je třeba trouba

Dále si připravte 80 gramů škrobu na zahuštění, 3 vanilkové cukry, 350 gramů sušenek bez náplně (například čajových), rozpuštěné máslo (asi 100 g, záleží na typu sušenek) a půl litru smetany na šlehání. Také se vám bude hodit potravinářská folie, váleček na těsto či palička a metla na šlehání krému.

Jak postupovat?

Nejdříve si připravte sušenky, a to nejlépe tak, že je zabalíte do potravinářské folie a válečkem na cukroví je rozválíte na malé kousky. Můžete použít i paličku, kterou sušenky rozdrtíte.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Stačí použít obyčejné sušenky

Rozmačkané sušenky následně vložte do misky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Zpočátku ho dejte méně a pomalu za stálého míchání přilévejte, dokud hmota nebude hezky držet pohromadě. Následně tuto hmotu umačkejte do formy tak, aby rovnoměrně pokrývala celé dno.

Výborný vanilkový krém

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Krém je nejdůležitější

Do hrnce rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte metlou a dejte ohřát. Dále přidejte zahušťovadlo a nakonec za stálého míchání přilévejte mléko. V krému se nesmí vytvořit hrudky. Vařte na mírném až středním ohni a neustále míchejte, dokud nezhoustne. Až se tak stane, nechte ho vychladnout za občasného zamíchání.

iZdroj fotografie: Pixabay
Nepečené zákusky jsou hitem

Vychladlý krém rozetřete na základ ze sušenek, který by měl být rovněž studený. Nakonec navrch krému ještě přidejte ušlehanou šlehačku. Celý dezert i s formou vložte do lednice a nechte pár hodin odpočinout. Když je vrstva krému i šlehačky dostatečně tuhá, vyjměte dezert z ledničky i z formy a nakrájejte na kousky. Tyto řezy jsou výborné ke kávě nebo jako sladká snídaně.

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Zobrazit další články