Chystáte se na oslavu a nevíte, kterou pochoutku připravit? Pokud máte v plánu upéct nějaký dezert, vyzkoušejte Linzerův trychtýř. Jedná se o malé zákusky plněné vanilkovou nebo čokoládovou náplní.
Následuje umíchání krému, kterým se Linzerovy trychtýře plní. Smíchejte pudinkový prášek s vanilkovým cukrem a přidejte 50 gramů cukru krystal. Ke směsi nalijeme 0,5 l vody nebo mléka. Nalijte ji do hrnce a přiveďte postupně k varu. Vařte pomalu za neustálého míchání.
Nezapomínejte na to, že směsi připravujete dvě (čokoládovou a vanilkovou). Pokud byste chtěli mít pouze vanilkový/čokoládový krém, přidejte k pudinkovému prášku oba sáčky vanilkového cukru, 100 gramů cukru krystal a 1 l mléka nebo vody.
Se zbytkem cukru krystal (250 gramů) dejte do mísy i vaječné bílky. V míse vyšlehejte z cukru a bílků sníh. Do ušlehaného sněhu postupně přidávejte uvařený vychladlý pudink a opět vyšlehejte. Z tohoto postupu vznikne krém. Připraveným krémem naplňte kužele. Výsledek uchovávejte na chladném místě.