Pečené sladké kornoutky s vanilkovo-čokoládovou náplní. Jednoduchý dezert, který mizí ze stolu rychlostí světla

Chystáte se na oslavu a nevíte, kterou pochoutku připravit? Pokud máte v plánu upéct nějaký dezert, vyzkoušejte Linzerův trychtýř. Jedná se o malé zákusky plněné vanilkovou nebo čokoládovou náplní.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Máte rádi vanilkový či čokoládový pudink? Připravte si sladké mlsání s pudinkovou náplní. Linzerův trychtýř se hodí k mnoha příležitostem. Recept nezabere příliš času a příprava je jednoduchá.

Ingredience potřebné na přípravu

Na základ těsta je potřeba:

  • 300 g mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 žloutek
  • 1 pytlíček vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 citronové kůry z citronu
iZdroj fotografie: Unsplash

Na krém si nachystejte:

  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 sáčky čokoládového pudinku
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 350 g cukru krystal
  • 1 litr vody nebo mléka
  • 9 bílků

Postup přípravy trychtýřů

Jako první si na Linzerovy trychtýře připravte těsto z výše uvedených ingrediencí. Ze začátku se smíchávají suché přísady, které nevytvoří hrudky. Do nádoby dejte mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Celou směs smíchejte. Nakonec přidejte i žloutek a těsto dobře zpracujte. Po zpracování ho uložte ve fólii nebo v sáčku do lednice. V lednici by mělo být 1 hodinu.

iZdroj fotografie: Unsplash

Po hodině ho vyválejte na zhruba 2 až 3 mm. Deska, na které je budete válet, by měla být posypána moučkovým cukrem. Nožem nakrájejte proužky se šířkou 2 až 3 cm s délkou 30 cm. Proužky srolujte do tvaru kužele. Kužele vložte do předem vyhřáté trouby na 160–170 °C a pečte po dobu deseti minut.

Následuje umíchání krému, kterým se Linzerovy trychtýře plní. Smíchejte pudinkový prášek s vanilkovým cukrem a přidejte 50 gramů cukru krystal. Ke směsi nalijeme 0,5 l vody nebo mléka. Nalijte ji do hrnce a přiveďte postupně k varu. Vařte pomalu za neustálého míchání.

Nezapomínejte na to, že směsi připravujete dvě (čokoládovou a vanilkovou). Pokud byste chtěli mít pouze vanilkový/čokoládový krém, přidejte k pudinkovému prášku oba sáčky vanilkového cukru, 100 gramů cukru krystal a 1 l mléka nebo vody.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Se zbytkem cukru krystal (250 gramů) dejte do mísy i vaječné bílky. V míse vyšlehejte z cukru a bílků sníh. Do ušlehaného sněhu postupně přidávejte uvařený vychladlý pudink a opět vyšlehejte. Z tohoto postupu vznikne krém. Připraveným krémem naplňte kužele. Výsledek uchovávejte na chladném místě.

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Zobrazit další články