Tento dezert je velmi vděčné jídlo, protože se hodí jak ke snídani, tak k odpolední kávě pro návštěvu. Jeho příprava je jednoduchá a nepotřebujete žádné zvláštní ingredience.
Vytvoříme makový pletenec
Před samotnou tvorbou finálního dezertu se hodí připravit si makovou náplň. V malé misce smícháme mletý mák, práškový a vanilkový cukr. Aby se hmota spojila, přidáme do směsi mléko. Makovou náplň dáme následně na sporák na chvíli povařit. Jakmile je dostatečně teplá, přidáme do náplně rumové aroma a nastrouháme citronovou kůru. Následně náplň necháme vychladnout. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, do které postupně vychladlou náplň vmícháme.
Na kuchyňskou desku si rozbalíme listové těsto a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Na těsto nalijeme vzniklou směs máku a čokolády. Listové těsto uchopíme za delší stranu a stočíme celý plát do ruličky. Konec těsta směřuje dolů. Takto vzniklou roličku přeneseme na plech, kde jí pomocí nože rozkrojíme na 2 menší díly. Oba dva díly spleteme dohromady. Konec těsta stlačíme rukama směrem do plechu, aby nedošlo k rozpadnutí. Tato vzniklý pletenec ještě následně potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby na 40 minut.