Lahodná čokoládovo-vanilková bábovka: Potěší i zapřísáhlé vegany

Honí vás mlsná, ale pořád nevíte, na co máte chuť? Navíc čekáte vzácnou návštěvu, o níž víte, že se stravuje výhradně bez živočišných produktů? Upečte tuto luxusní dvoubarevnou bábovku, kterou si s chutí dají i vegani.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Tento recept se vám bude hodit i tehdy, kdy budete péct na rodinnou oslavu či přátelskou sešlost a nebudete si jisti, zda všichni konzumují vejce a další živočišné produkty, které se vylučují s veganským stravováním. Najít recept, ve kterém nebude potřeba použít mléko ani vejce, není nic jednoduchého. My pro vás ale jeden takový máme, a pokud se i vy řadíte mezi vegany, pak s chutí do toho!

iZdroj fotografie: Pixabay
Milujete čokoládu a vanilku? Potom vás lahodný dezert ohromí

Pohoštění na velkolepou akci i jen tak ke kafíčku

Může se také stát, že vám doma zrovna mléko a vejce chybí. Není dobré je nahrazovat jinými surovinami, do kterých v původním receptu patří a to hlavně z důvodu změny konzistence těsta a doby pečení, která se nahrazením těchto ingrediencí může prodloužit nebo naopak zkrátit, což je pak těžké odhadnout. Pokud je recept sestavený na míru ingrediencím, které máte doma, úspěch je zaručen. Pojďme se pustit do pečení, ať si také můžete pochutnat na vynikajícím zákusku.

iZdroj obrázku: Pixabay
Nejenom čokoláda bude v dezertu chutnat skvěle

Ingredience na tmavé těsto:

  • 3-4 lžíce kakaa
  • 150 g cukru
  • 180 g mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 240 ml horké vody
  • 60 ml oleje + 2 polévkové lžíce oleje
  • pár kapek vanilkového extraktu

Ingredience na světlé těsto:

  • 100 g cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 240 ml horké vody
  • 60 ml oleje
  • vanilkový extrakt
iZdroj fotografie: Pixabay
Recept překvapí svou jednoduchostí

Do mísy přidejte všechny sypké ingredience tmavého těsta. Důkladně je promíchejte a přidejte olej a horkou vodu. Pečlivě vyšlehejte – těsto by mělo mít řídkou konzistenci. Připravte si druhou mísu, do které dáte všechny ingredience ve stejném pořadí, jako u tmavého těsta – tedy nejprve sypké a poté přimícháte olej a vodu s extraktem. Do vymazané formy vylévejte těsta střídavě, nejprve světlé, pak tmavé a opět světlé, do té doby, dokud nespotřebujete vše. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35 – 40 minut. Průběžně kontrolujeme špejlí.

iZdroj fotografie: Pixabay
Po ochutnání se bude jednat o pochoutku, kterou si zamilujete
Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Zobrazit další články