Delikátní zapečené masové závitky plněné mletým masem

Milujete maso a hledáte různé nové recepty, které byste ochutnali? Pokud ano, zkuste třeba delikátní a lahodné závitky, kde nechybí ani mleté maso.

i Zdroj obrázku: flickr
                   

Maso dejte péct a připravte si bešamel

Nachystané závitky vložte do vymazaného pekáčku, ten přikryjte alobalem a pečte přibližně dvě hodiny na 180 stupňů. Když se maso bude péct, připravte si poslední krok receptu, bešamelovou omáčku. Polovinu kostky másla rozehřejte na mírném ohni a přidejte 3 lžíce hladké mouky, pomalu přilévejte mléko.

iZdroj fotografie: PxHere
Pomalu přilévejte mléko

Přiveďte k varu a vmíchejte 10 dkg obyčejného a 10 dkg uzeného sýra, poté pokračujte ve vaření, dokud nezhoustne. Až bude maso měkké, přelejeme je bešamelem a vrátíme do trouby zhruba na půl hodiny. Ideální přílohou jsou pečené brambory, hodí se ale i bramborová kaše nebo noky. Dobrou chuť!

iZdroj fotografie: Pixabay
Brambory na mnoho způsobů

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Zobrazit další články