Milujete maso a hledáte různé nové recepty, které byste ochutnali? Pokud ano, zkuste třeba delikátní a lahodné závitky, kde nechybí ani mleté maso.
Maso dejte péct a připravte si bešamel
Nachystané závitky vložte do vymazaného pekáčku, ten přikryjte alobalem a pečte přibližně dvě hodiny na 180 stupňů. Když se maso bude péct, připravte si poslední krok receptu, bešamelovou omáčku. Polovinu kostky másla rozehřejte na mírném ohni a přidejte 3 lžíce hladké mouky, pomalu přilévejte mléko.
Přiveďte k varu a vmíchejte 10 dkg obyčejného a 10 dkg uzeného sýra, poté pokračujte ve vaření, dokud nezhoustne. Až bude maso měkké, přelejeme je bešamelem a vrátíme do trouby zhruba na půl hodiny. Ideální přílohou jsou pečené brambory, hodí se ale i bramborová kaše nebo noky. Dobrou chuť!