Sbíhají se vám sliny na něco sladkého a přemýšlíte nad tím, co si připravíte? Pokud ano, zkuste zajímavou lahůdku v podobě čokoládového dortu. Jeho přípravu zvládnete bez pečení
Když směs lehce vychladne, přidávejte vždy po jednom žloutky a směs dobře promíchejte. Nakonec přidejte také sůl a kakao.
Z bílků, ve kterých by pro správné vyšlehání neměly být ani kousky skořápek ani zbytky žloutků, šlehejte sníh a v průběhu šlehání do nej postupně přidávejte také cukr. Bílkovou směs opatrně pomocí vařečky vmíchejte do připraveného těsta.
Těsto nalijte do pečicí formy ideálně o průměru 20 cm, vložte do trouby předehřáté na 180 °C, a pečte po dobu 25 minut. Upečené těsto ponechejte ve formě a nechejte do vychladnout.
Mezitím si připravte kávový krém. Nejprve vyšlehejte dohladka žloutky s cukrem a poté přidejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte. Smetanu ohřejte ve vodní lázni a za stálého míchání přidejte připravený základ na krém.
Želatinu připravíte tak, že želatinový prášek dobře rozmícháte v horké vodě a pak přidáte studenou vodu. Želatinu poté přidejte ke krému, dobře promíchejte a odstavte z plamene. Na závěr vmíchejte vanilkový extrakt a kávu a nechte krém ztuhnout.
Ztuhlý krém rozetřete rovnoměrně na upečený korpus, výsledný dezert můžete ještě posypat skořicí nebo kakaovým práškem přes sítko.