Princezna Diana snídala každý den naprosto stejnou snídani. Začala s tím poté, co vyřešila své zdravotní problémy s trávicím traktem.
Princezna Diana bývala obdivována pro svou eleganci, empatii a především odvahu jít proti královským pravidlům. Za jejím dokonalým úsměvem se ale skrývala křehká duše, která bojovala s bolestí a poruchou příjmu potravy. Přesto si ovšem dokázala vytvořit drobný rituál, který jí přinášel pocit klidu a stability – každé ráno začínala stejnou snídaní.
Diana bojovala s vážnými zdravotními problémy
O tajemství světoznámé princezny se rozpovídal kuchař Darren McGrady, který sloužil britské královské rodině v letech 1982 až 1997. „Když jsem se stal šéfkuchařem princezny Diany, její život se vrátil do starých kolejí. Byla patronkou 119 charitativních organizací, třikrát týdně cvičila v posilovně a vypadala nejlépe v životě,“ vzpomíná s tím, že Diana tehdy hledala rovnováhu mezi veřejným tlakem a osobním zdravím.
Za fasádou dokonalé princezny se totiž odehrávala tichá bitva. Diana otevřeně přiznala, že trpěla bulimií, která ji provázela většinu života. „Bulimie je tichá forma pláče. Je to způsob, jak si člověk ubližuje, protože neví, jak vyjádřit bolest, kterou cítí uvnitř,“ svěřila se během rozhovoru pro BBC v roce 1995. Jídlo tak pro ni často představovalo únik i trest.
Každé ráno ta samá snídaně
Po léčbě ve švýcarské klinice se nicméně princezna rozhodla změnit svůj každodenní režim a právě kuchař McGrady byl dle webu LAtimes u toho. Ráno chtěla prý začínat lehce, zdravě a s radostí, což vyřešily tzv. bircher müsli. Jedná se o směs ovesných vloček, které se nechávají přes noc nasáknout v mléce nebo jogurtu, doplněnou ovocem a ořechy.
Diana si tuto snídani okamžitě oblíbila a rozhodla se, že ji bude jíst naprosto každé ráno. „Princezna byla přesvědčená, že je to dobré, a že všechny ingredience jsou super zdravé. A tak ten recept ukradla a řekla: ‚Darrene, tohle chci k snídani každý den,‘“ vyprávěl se smíchem McGrady, který si prý jednoduchý pokrm také brzy zamiloval.