Muž středního věku se rozhodl vyzkoušet dietu založenou na konzumaci pouze syrového masa. To, co se posléze stalo s jeho organismem, rozhodně nikdo nečekal.
Správně nastavený jídelníček je základem zdravého a pohodlného života. V současné době proto mnozí lidé neustále přichází s novými metodami, jak dopřát svému tělu to nejlepší a udržet se tak v dobré formě. Podobně tomu bylo také u Paula Longa, 30letému otci, který žije na Bali. Ten se rozhodl, že bude po dobu více než 3 měsíců konzumovat pouze syrové maso – a jakmile tak učinil, nemohl si svůj jídelníček vynachválit. Podle všeho se díky němu cítí mnohem lépe, má více energie a dokonce pozoruje zlepšení na své formě.
Dieta se syrovým masem
Mnoho stravovacích stylů v současné době vyvolává řadu kontroverzí – někteří například jí pouze syrovou zeleninu, zatímco jiní v zásadě maso a nic jiného. 30letý otec Paul Long, který žije se svou rodinou na Bali, však přišel s naprosto novým trendem, který si nemůže vynachválit, ale mnozí jej za to odsuzují. Již několik měsíců jí pouze syrové maso a zvířecí orgány, a to během celého dne. Tato dieta je podle něj velmi prospěšná a nabízí řadu zdravotních benefitů pro lidské tělo, včetně zvýšené hladiny energie a lepší koncentrace.
Paulu Longovi je 30 let a téměř celý svůj život přikládá velký význam zdravému životnímu stylu. Během posledních let vyzkoušel mnoho diet, ale žádná z nich nebyla pro něj tak zásadní, jako ta se syrovým masem. Mladý otec se rozhodl tento stravovací režim dodržovat v rámci experimentu a jak se ukázalo, bylo to pro něj více než přínosné (dieta se skládá z 90% ze syrového masa, přičemž zbytek tvoří ovoce nebo zelenina). Již po prvním měsíci se cítil naprosto skvěle, měl více energie a dokonce si přilepšil i na celkové formě.
Syrový steak každý den
Tento neobvyklý nápad vzešel z předpokladu, že konzumace syrového masa pozitivně ovlivňuje trávení, se kterým měl Paul dříve velké problémy. Stejně tak chtěl mladý muž dokázat lidem, že lidé mohou bez jakýchkoliv problémů jíst syrové maso a ještě na z toho těžit mnoho přínosů. Začal tedy tím, že si každý den dal syrový steak a postupem dní začal přidávat do svého jídelníčku „pochoutky“, jako bylo například zvířecí srdce, syrové ryby nebo také játra. A jak se ukázalo, takový stravovací styl skutečně Paulovi prospěl.
@paulylong Replying to @markyboi i never left🫀 #rawheart #rawmeat #foodchallenge #goat #unstoppable #undefeated #champion #king #food #asmr #eating #eatingshow #foodie #foodtok #viralvideos #trendingvideos ♬ Athletic tune „heaven and hell“ – Shinonome
Mladý otec se podle svých slov prý necítil nikdy lépe. Zlepšilo se mu trávení a měl dokonce více energie. Nyní, zhruba po třech měsících konzumace syrového masa, říká, že se ve svém životě necítil nikdy lépe – oznámil také, že syrové maso je pro trávení mnohem lepší než uvařené či pečené maso, protože v takovém případě akorát ztrácí vlivem tepla živiny. Celkově poté nabízí mnohem zajímavější účinky pro lidský organismus a nezatěžuje příliš jeho trávení, se kterým měl celý život problémy.
Odborníci nejsou nadšení
Třicetiletý mladík se netajil s tím, že největší účinky zaznamenal zhruba po měsíci syrové stravy. V závislosti na jeho výsledcích také začal namítat, že lidem nic nebrání jíst syrové maso a měl by to zkusit každý, protože má na lidské tělo fantastický vliv – stejně tak potvrdil, že nepociťoval žádné vedlejší účinky. Odborníci však z takového stravovacího stylu nejsou nadšení a raději od něj lidi odhání. To především proto, že konzumace syrového masa zvyšuje riziko nákazy bakteriemi Campylobacter, E.coli a Salmonella a mnoha dalšími parazity.