Kuřecí kousky jsou asi nejčastěji konzumovaným masem v rodinách. Zkuste tedy nový recept a oživte rodinnou tabuli.
Receptů s prsními kuřecími řízky je nespočet. Je to totiž dobré chutné maso, které se snadno a rychle upravuje. Jenže může se stát, že se naučíte tři čtyři pět receptů, a ty pak stále děláte dokola. Chutě se otupí, a to, nad čím vám dříve tekly sliny, je pro vás nudná šeď. Je tedy více než vhodné se naučit zase něco nového. Někdy stačí přidat ingredienci nebo trochu pozměnit postup a hned máte nové výtečné jídlo. Potěšte své blízké a vyzkoušejte naše křehké kuře s kefírem.
Marinované kuřecí kousky
Kefír maso krásně zjemní, takže do něj proniknout veškeré chutě z koření a marinády. Můžete si maso připravit a strčit do lednice, protože i po dvou dnech bude výtečné. Kousky se dají také naložit do kefíru, nechat uležet do druhého dne, pak opláchnout a maso si připravit třeba jen tak na pánvičce. Síle kefíru je mocná a uvidíte, že od teď jej nebudete chtít ani jinak připravovat. Dosti podobně funguje i bílý jogurt, ale o tom jindy.
Ingredience:
- 1 kg kuřecích prsou,
- 2 vejce,
- 1 lžička mletého černého pepře,
- 2 lžičky mletého česnekového prášku,
- olej,
- 300 g kefíru,
- Sůl,
- 1 lžička červeného kajenského pepře,
- 6 lžic mouky.
Postup:
- Prsa musí mít pokojovou teplotu. Pak je omyjte a nakrájejte, nám se osvědčili proužky a osolte.
- Do vysoké nádoby nalijte kefír, přidejte celá vejce a veškeré koření a rozmixujte.
- Přidávejte po lžících mouku. Vznikne těsto podobné palačinkovému.
- Maso v míse promíchejte s marinádou.
- Můžete jej ihned smažit ve větším množství oleje, ale lepší je, pokud necháte alespoň hodinku dvě natáhnout všechny chutě. Můžete také mísu zakrýt a až na dva dny nechat v ledničce.
- Smažte z obou stran.
Výhody marinovaného kuřete
Maso si tak lze připravit dopředu třeba na oslavu narozenin nebo grilovací party. Nemusíte se pak v den D honit, ale jen jej už osmažíte. Což je hotové během pár minut. Vytvořte na kuřeti zlatavou kůrčičku. Podávejte s dipy, salátem anebo jen s čerstvým pečivem. Možná svou chutí předčí i tolik opěvované kuře KFC.