Zapomeňte na klasickou strouhanku plnou tuku a mastnoty. Šéfkuchař prozradil, proč je lepší marinovat kuře v kefíru

Kuřecí kousky jsou asi nejčastěji konzumovaným masem v rodinách. Zkuste tedy nový recept a oživte rodinnou tabuli.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Receptů s prsními kuřecími řízky je nespočet. Je to totiž dobré chutné maso, které se snadno a rychle upravuje. Jenže může se stát, že se naučíte tři čtyři pět receptů, a ty pak stále děláte dokola. Chutě se otupí, a to, nad čím vám dříve tekly sliny, je pro vás nudná šeď. Je tedy více než vhodné se naučit zase něco nového. Někdy stačí přidat ingredienci nebo trochu pozměnit postup a hned máte nové výtečné jídlo. Potěšte své blízké a vyzkoušejte naše křehké kuře s kefírem. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Krájení kuřecího masa.

Marinované kuřecí kousky 

Kefír maso krásně zjemní, takže do něj proniknout veškeré chutě z koření a marinády. Můžete si maso připravit a strčit do lednice, protože i po dvou dnech bude výtečné. Kousky se dají také naložit do kefíru, nechat uležet do druhého dne, pak opláchnout a maso si připravit třeba jen tak na pánvičce. Síle kefíru je mocná a uvidíte, že od teď jej nebudete chtít ani jinak připravovat. Dosti podobně funguje i bílý jogurt, ale o tom jindy. 

Ingredience: 

  • 1 kg kuřecích prsou, 
  • 2 vejce, 
  • 1 lžička mletého černého pepře, 
  • 2 lžičky mletého česnekového prášku, 
  • olej, 
  • 300 g kefíru, 
  • Sůl, 
  • 1 lžička červeného kajenského pepře, 
  • 6 lžic mouky. 

Postup: 

  1. Prsa musí mít pokojovou teplotu. Pak je omyjte a nakrájejte, nám se osvědčili proužky a osolte. 
  1. Do vysoké nádoby nalijte kefír, přidejte celá vejce a veškeré koření a rozmixujte. 
  1. Přidávejte po lžících mouku. Vznikne těsto podobné palačinkovému. 
  1. Maso v míse promíchejte s marinádou. 
  1. Můžete jej ihned smažit ve větším množství oleje, ale lepší je, pokud necháte alespoň hodinku dvě natáhnout všechny chutě. Můžete také mísu zakrýt a až na dva dny nechat v ledničce.  
  1. Smažte z obou stran. 
iZdroj fotografie: Pixabay

Výhody marinovaného kuřete 

Maso si tak lze připravit dopředu třeba na oslavu narozenin nebo grilovací party. Nemusíte se pak v den D honit, ale jen jej už osmažíte. Což je hotové během pár minut. Vytvořte na kuřeti zlatavou kůrčičku. Podávejte s dipy, salátem anebo jen s čerstvým pečivem. Možná svou chutí předčí i tolik opěvované kuře KFC. 

Zdroj: Mark’s Daily Apple

Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Zobrazit další články