Šéfkuchař upozornil na zásadní chybu při cezení a vaření těstovin

Těstoviny jsou známou přílohou i základem mnoha jídel. Ne každý je ale umí vařit správně. Mnoho lidí chybuje i ve chvíli, kdy se má zbavit vody, ve které se jakýkoliv druh těstovin vařil.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Těstoviny jsou nenápadnou ingrediencí a přílohou, která je oblíbená především v Itálii. I u nás se ale těší velké oblibě díky jednoduchosti přípravy. Navíc existuje tolik druhů těstovin, že si každý den můžete dopřát jiné. Připravit si je můžete jako přílohu k masu nebo si je uvařit do salátu. Skvělé jsou také zapékané se zeleninou nebo masem.

Postup při vaření je stejný, ale nakonec těstoviny nelijte do cedníku

Těstoviny tedy dejte do horké osolené vody, počkejte několik minut v závislosti na tom, co uvádí výrobce. Každé těstoviny se budou vařit jinou dobu, proto si dávejte pozor, protože někdy se vám může podařit je rozvařit. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Mnoho lidí vaří těstoviny špatně

Cezení těstovin je nejprozaičtější aktivita. Většina lidí to dělá tak, že těstoviny nalijí do sítka nebo cedníku a přebytečná voda vyteče ven. Jeden muž, jehož metodu odcitovaly britské noviny The Daily Mirror, dokázal scedit těstoviny jiným způsobem. Samotní novináři ujišťují, že se vám díky této metodě nebude už chtít vracet ke starému zvyku. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Co dělat s vodou z těstovin?

Lidé, kteří se podívali na instruktážní video, již nechtělo těstoviny slívat jiným způsobem. Jak se ukázalo, většina z nás těstoviny cedí špatně, ale to jen proto, že jsme na tento způsob zvyklí. Když máme cedník, jednoduše obsah hrnce do něj nalijeme, počkáme, až voda vyteče a těstoviny nasypeme zpátky do hrnce už bez vody.

Nemusíte těstoviny přesypávat do cedníku

Existuje tak jednodušší metoda, a o té se novináři rozhovořili. Je to mnohem pohodlnější než si těstoviny dávat do dalšího hrnce. I k tomu cezení budete potřebovat cedník nebo sítko. Stačí jen cedník přiložit na hrnec tak, aby rukojeti obojího nádobí bylo v rovnoběžné poloze a vy je tak mohli držet jednou rukou. 

iZdroj fotografie: PxHere.com
Postup při vaření je stejný, ale nakonec těstoviny nelijte do cedníku

Poté stačí hrnec otočit tak, aby voda vytékala do dřezu a těstoviny zůstaly uvnitř. Není jednodušší způsob vyprázdnění hrnce s těstovinami. Někteří říkají, že tato metoda jim změnila životy a také jim zkrátila čas, který v kuchyni strávili. Lidé říkají, že je škoda, že se o této metodě dozvídají až nyní. Věděli jste o této metodě již dříve nebo se pro vás stala také novinkou? 

Diskuze Vstoupit do diskuze
101 lidí právě čte
Zobrazit další články