Většina lidí používá v kuchyni při vaření dřevěné vařečky. Málokdo ale tuší, že právě dřevo může být velkým rizikem. Zjistěte, co při používání těchto pomůcek hrozí.
Dřevěnou vařečku ale můžete vyměnit za silikonovou nebo kovovou, což vám ušetří čas během mytí nádobí. Navíc vám bude stačit jedna a nebudete ji muset po několika vařeních měnit.
Dřevo absorbuje všechny látky
Silikonové stěrky a vařečky jsou hygienické, odolné vůči vysokým teplotám a také pružné, takže se vám budou hodit do hrnců jakékoliv velikosti, abyste z něj odstranily zbytky jídla. Skvělé se hodí také k přípravě těst na dorty. Jestli ve své kuchyni používáte dřevěné vařečky, vyměňte je za lepší a hygienické výrobky.
Stejně jako dřevo absorbuje veškeré mastnoty a nečistoty, stejně tak je může vypouštět do vody. Proto nikdy dřevěnou vařečkou nemíchejte zrovna se vařící těstoviny nebo brambory. Vždy raději použijte kovovou lžíci nebo vidličku. Dřevěné vařečky jsou dnes již přežitkem, protože si můžete výrobky do kuchyně pořídit z jiných lepších materiálů.