Používání dřevěných vařeček v kuchyni s sebou nese velké množství bakterií

Většina lidí používá v kuchyni při vaření dřevěné vařečky. Málokdo ale tuší, že právě dřevo může být velkým rizikem. Zjistěte, co při používání těchto pomůcek hrozí.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Dřevěnou vařečku ale můžete vyměnit za silikonovou nebo kovovou, což vám ušetří čas během mytí nádobí. Navíc vám bude stačit jedna a nebudete ji muset po několika vařeních měnit.

Dřevo absorbuje všechny látky

Silikonové stěrky a vařečky jsou hygienické, odolné vůči vysokým teplotám a také pružné, takže se vám budou hodit do hrnců jakékoliv velikosti, abyste z něj odstranily zbytky jídla. Skvělé se hodí také k přípravě těst na dorty. Jestli ve své kuchyni používáte dřevěné vařečky, vyměňte je za lepší a hygienické výrobky.

iZdroj fotografie: PxHere.com
Nebezpečí dřevěných vařeček

Stejně jako dřevo absorbuje veškeré mastnoty a nečistoty, stejně tak je může vypouštět do vody. Proto nikdy dřevěnou vařečkou nemíchejte zrovna se vařící těstoviny nebo brambory. Vždy raději použijte kovovou lžíci nebo vidličku. Dřevěné vařečky jsou dnes již přežitkem, protože si můžete výrobky do kuchyně pořídit z jiných lepších materiálů.

iZdroj fotografie: PxHere.com
Dřevo absorbuje všechny látky

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
66 lidí právě čte
Zobrazit další články