Jak krájet cibuli a neuronit při tom ani slzu

Brečíte u každého krájení cibule jako želva? Uklidníme vás. Nejste v tom sami. Krájení cibule je jedna z nejméně oblíbených činností. Profesionální kuchaři mají kilo cibule nakrájené během 5 minut na úhledné mini kostičky a ani u toho nemrknou.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Krájejte rychle

Toto je další profesionální rada. Čím rychleji budete krájet, tím méně budete slzet. Profesionálové se také na cibuli nedívají. My amatéři bychom ale tímto způsobem mohli přijít všechny prsty

Zapněte si digestoř nebo větrák

Větrák si nastavte tak, aby výpary odváděl směrem od vás. Nekrájejte cibuli přímo pod digestoří, výpary byste si pouštěli přímo do obličeje. V létě stačí otevřít dokořán okno a krájet v jeho blízkosti

Nasaďte si brýle

Tato rada je tak trochu přitažená za vlasy, ale funguje na 100 %. Pokud si při krájení nasadíte potápěcí brýle, neuroníte ani slzu

Krájení cibule vyžaduje hlavně trénink. Někdy postačí jen ji opláchnout při loupání studenou vodou. Jindy musíte s cibulí zápasit. Vyzkoušejte jeden z těchto fíglu a přesvědčte se sami, že fungují.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Zobrazit další články