Brečíte u každého krájení cibule jako želva? Uklidníme vás. Nejste v tom sami. Krájení cibule je jedna z nejméně oblíbených činností. Profesionální kuchaři mají kilo cibule nakrájené během 5 minut na úhledné mini kostičky a ani u toho nemrknou.
Krájejte rychle
Toto je další profesionální rada. Čím rychleji budete krájet, tím méně budete slzet. Profesionálové se také na cibuli nedívají. My amatéři bychom ale tímto způsobem mohli přijít všechny prsty
Zapněte si digestoř nebo větrák
Větrák si nastavte tak, aby výpary odváděl směrem od vás. Nekrájejte cibuli přímo pod digestoří, výpary byste si pouštěli přímo do obličeje. V létě stačí otevřít dokořán okno a krájet v jeho blízkosti
Nasaďte si brýle
Tato rada je tak trochu přitažená za vlasy, ale funguje na 100 %. Pokud si při krájení nasadíte potápěcí brýle, neuroníte ani slzu
Krájení cibule vyžaduje hlavně trénink. Někdy postačí jen ji opláchnout při loupání studenou vodou. Jindy musíte s cibulí zápasit. Vyzkoušejte jeden z těchto fíglu a přesvědčte se sami, že fungují.