Chléb lepší než z pekárny a vydrží čerstvý celé týdny? Jednoduchým způsobem ze starého chleba upečete nový

Těsto na chleba lze vylepšit s přidáním pár přísad. Díky tomu nám zůstane delší dobu vláčné a čerstvé.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Jednoduchým způsobem ze starého chleba upečeme nový 

Jakmile máme směs dostatečně promíchanou a suroviny spojené, přidáme do mísy 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky soli a 25 dekagramů chleba starého. Těsto pečlivě zpracujeme, aby jeho konzistence byla hladká a bez hrudek. Pokud se nám se starým chlebem špatně pracuje, nebo je již tvrdý, je dobré ho před použitím namočit na pár minut do vody, kterou je ale následně potřeba z něj vymačkat. Z chleba se pak stane lepkavá hmota, kterou do těsta jednoduše zapracujeme. 

iZdroj fotografie: Pexels

Takto připravené těsto necháme 30 minut kynout, následně promícháme a dopřejeme mu ještě dalších 15 minut. Není potřeba ho nechat pracovat přes noc. Po potřebné době na kynutí si připravíme formu, do které dáme pečící papír a následně i připravené těsto. To pečeme po dobu hodiny a čtvrt, v troubě předehřáté na 230 stupňů. Horní část chleba je dobré trochu nakrájet, aby se teplo dostalo i dovnitř. Pokud ho ještě potřeme vodou, kůrka bude nejen zářivá, ale i křupavá. 

Zdroj: Butter With a Side of Bread

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Zobrazit další články