Rodiče se loučí se svou umírající dcerou. Jejich poslední slova vám vyrazí dech

Abby Furco je teprve desetiletá slečna. Bohužel už si nepamatuje na období svého života, kdy byla zdravá. Byly jí jen čtyři roky, když jí diagnostikovali leukémii.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Je kruté, když někoho postihne nevyléčitelná nemoc. Obzvlášť smutné je to v případě, že se to týká malého dítěte, které by se mělo těšit ze života, užívat si výletů s rodinou a trávit čas se svými přáteli. Podobný příběh postihl Abby, která je však neuvěřitelně silná a velká bojovnice, jež se zákeřnou nemocí nenechá hned tak zastrašit.

Dívka bojovala s těžkou nemocí

Malá usměvavá holčička měla celý život před sebou, když jí v útlém věku diagnostikovali leukémii. Lékaři rodičům řekli, že není mnoho důvodů k optimismu. Abby podle nich měla zhruba 20% šanci na přežití. Její rodiče byli z těchto zpráv zcela zdrcení. Přesto posbírali veškerou svou sílu a věnovali ji své dceři. Také Abby byla následujících šest let velmi odvážná a procházela řadou vyšetření. Došlo rovněž na chemoterapie, transplantace kostní dřeně a radioterapie. Její milující rodiče byli po celou dobu po jejím boku.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Věděli, že jejich malá bojovnice může svůj nerovný boj se zákeřnou nemocí kdykoli prohrát. Podle dívčiny matky Patty byly i chvíle, kdy věděli, že dívka má několik infekcí, kvůli nimž může její život kdykoliv skončit. Na podzim roku 2013 se zdálo, že je Abby téměř v pořádku. Mohla chodit do školy se svými spolužáky, dokonce s nimi hrála fotbal a připojila se také ke skautům. V podstatě v tu dobu žila jako každé jiné dítě. Rakovina se však naneštěstí následující rok vrátila a stav malé dívky byl horší než kdy dříve.

Došlo na transplantaci dřeně

Nemohla se hýbat a těžko mluvila, jak přiznala dívčina matka. Došlo na další transplantaci kostní dřeně. Dívčino tělo však odmítlo cizí tkáň. Její stav se ještě zhoršil. Začaly jí selhávat ledviny. Rodiče se pomalu připravovali na nejhorší. Jejich holčička v tu dobu byla vzhůru asi jen hodinu denně. Lékaři jim řekli, že je čas se rozloučit. Rodiče tak na nevyhnutelné začali připravovat také Abbyiny sourozence. Na vnučku se naposledy přišli podívat také její prarodiče. Abbyini rodiče se pak pustili do těžkého úkolu, kterým byla příprava pohřbu.

iZdroj fotografie: Pixabay

Abby byla odpojena z dialyzačních přístrojů a rodiče si ji odvezli domů. Lékaři odhadovali, že bez pomoci dokáže přežít asi 48 hodin. Pak se stalo něco úžasného. Abby se probudila a pronesla, že má ještě spoustu práce, kterou musí udělat. Dodala, že chce moc žít. Nikdo nechápal, co se stalo. Dívka zesílila, začala znovu chodit a statečně bojovala. Lékaři připustili, že neexistuje žádné lékařské vysvětlení této situace. Prognóza zůstává nejistá, ale rodina zůstává plná naděje a věří ve šťastné roky. Co byste Abby vzkázali?

Zdroj: St. Baldrick’s Foundation

Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Zobrazit další články