24letá maminka si vysloužila obdiv milionů lidí. Ukázala, že dítě v žádném případě neznamená omezení

Pořízení dítěte by rozhodně nemělo být limitující. Mladá maminka dala jasně najevo, že i s dítětem lze dosáhnout svých cílů.

Maminka drží novorozence i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Vystudovat vysokou školu není snadné. Už jenom přijetí na některou z prestižních škol je velkým úspěchem, těch krůčků k dosažení diplomu a titulu je ale velmi mnoho. Zdaleka ne každý má tuto cestičku předem prošlapanou a je zcela na něm, jak obrovský tlak zvládne. Stres totiž není jen v průběhu zkouškového a zápočtového období, ale také při psaní závěrečných prací či splnění termínů. Do toho studenti často mají i brigády či stálé zaměstnání a skloubení všeho může být časově velice náročné.

Dítě nesmí být překážkou

Pořídit si dítě není jako pořídit si hračku. Vyžaduje péči, a to ve dne i v noci, obzvláště jedná-li se o novorozence. A zatímco některé maminky se zcela uzavřou a věnují se jen a pouze své ratolesti, která je pro ně celým světem, jiné jsou o poznání odvážnější.

„Mít velkou rodinu byl vždy můj sen,“ říká mladá maminka, která už ve 24 letech vychovává 22 dětí. Chce mít přes 100 potomků

matka a dítě superhrdina iZdroj fotografie: Pxhere
Pro většinu matek se dítě stane středobodem vesmíru.

„Vždy jsem ráda cestovala, nejprve sama či s přáteli, později s manželem. Když jsem otěhotněla, začala jsem nad tím více přemýšlet. Kam jezdit či nejezdit. Ale řekli jsme si, že ani s dítětem není nutné měnit to, co nás baví. Jen možná poupravit náročnost programu a lépe promyslet cílovou destinaci. Co ale mám kamarádky, tak mnohé z nich se bojí s dítětem i letět letadlem,“ napsala naše čtenářka paní Renata M. z Čeladné.

Zaslouží si obdiv

Pro Grace Szymchackovou (24) byl 15. prosinec velkým dnem. Po mnoha probdělých nocích si měla převzít svůj diplom, a stát se tak absolventkou Ferris State University v Michiganu. Ten den ale kromě diplomu nesla ještě něco mnohem cennějšího. Pod typicky americkým promočním hávem vyčnívala hlavička její sotva 14denní dcery Annabelle, která po celou dobu slavnostního ceremoniálu pokojně spinkala, uvádí web USAToday.

Lékař zkoumá rentgen plic

72 let byl uvězněn v kovové kapsli. Přesto dokázal vystudovat vysokou školu a stát se uznávaným právníkem

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ferris State University (@ferrisstateu)

Grace je tak jasnou ukázkou toho, že dítě skutečně není žádným omezením. Doma totiž už jednu dvouletou slečnu má, jak píše web CNN. Celé studium tak měla mnohem složitější než mnozí vrstevníci. Obdiv si ale zaslouží také například muž, který se vytouženého titulu dočkal teprve ve svých 78 letech, jak DámskýDeník popisoval.

Limituje vás dítě v něčem, co děláte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články