Jiřina Bohdalová o pobytu v nemocnici a vyjádření lékaře: Okomentoval její celkový zdravotní stav

Legendární herečka skončila v nemocnici, protože se otrávila jídlem. Původně vše ukazovalo na to, že se nakazila botulotoxinem, ale ve skutečnosti ji potrápila jiná bakterie.

Legendární herečka Jiřina Bohdalová v šedém saku i Zdroj fotografie: Nextfoto
                   

Zdravotní peripetie neustále pronásledují třiadevadesátiletou hereckou legendu Jiřinu Bohdalovou. V posledních letech byla několikrát hospitalizovaná v nemocnici. Naposledy před pár týdny, kdy kvůli otravě jídlem byla ve vážném stavu. Z nemocnice už byla propuštěna a věří, že doma zase načerpá síly. Permanentní klid na lůžku a pobyt ve zdravotnickém zařízení čiperné herečce moc nesvědčí.

Pravděpodobně snědla nedovařené maso

Oblíbená umělkyně byla v září převezena do Nemocnice na Homolce s podezřením na otravu jídlem, protože se jí náhle zvýšila teplota a začala trpět nevolností. Původně se zdálo, že se nakazila botulotoxinem. Podle serveru Blesk to ale následné laboratorní testy vyloučily a naopak ukázaly, že je za tím něco jiného.

Laboranti zkoumají plíseň v petriho misce iZdroj fotografie: Freepik

Herečka se nakazila bakterií Yersinia enterolitica, která se vyskytuje například v nedostatečně tepelně zpracovaném mase. Stav Bohdalové se začal zlepšovat, když jí lékaři nasadili chinolonová antibiotika. „To víte, měla jsem namále. Ale včas jsem poznala, že se něco děje. Už se to vrací k dobrýmu. Já jsem kočka, která se ze všeho vylíže,“ svěřila se tehdy herečka serveru TN.

Starší žena trpí bolestí břicha

Tereza (58) měla „štěstí v neštěstí“. Otrava jídlem jí sice zničila dovolenou, ale zachránila život

Zotavila se dřív, než lékaři čekali

Po necelém týdnu v nemocnici se zotavila a byla propuštěna domů. Byla ráda, protože prostředí špitálu a ležení na lůžku by pro aktivní třiadevadesátnici bylo poměrně náročné.Nemůžu pořád jenom ležet, potřebuju se hýbat,“ vysvětlila serveru herecká ikona s tím, že doma se prý o ni postarají její nejbližší. Původně lékaři předpokládali, že si populární Bohdalku nechají v nemocnici déle.

Jiřina Bohdalová iZdroj fotografie: Nextfoto
Herečka Jiřina Bohdalová v klobouku

Jiřina Bohdalová (92) prozradila svůj recept na dlouhověkost. Klíč je podle ní v optimismu a humoru

Zotavila se ale rychle. „Jiřinku jsme propustili do domácího pobytu. Je nyní ve vynikajícím stavu, v dobré kondici a taky v dobré náladě. Bude k nám dál docházet na ambulantní ošetření,“ řekl webu CNNPrimaNews profesor Petr Neužil, který o představitelku Nesmrtelné tety pečoval i vloni, kdy měla plicní embolii. Příčinou nejnovějších hereččiných potíží byla právě konzumace nedostatečně tepelně připraveného pokrmu. „Patrně padl nějaký tatarák anebo nějaké nedovařené maso,“ dodal lékař.

V jaké roli máte hereckou legendu nejraději?

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Zobrazit další články