Do hudebního nebe navždy odešel zpěvák a kytarista populární skupiny, jejíž hit válcoval hitparády

Členové popové formace jsou zdrcení a šokovaní nečekaným odchodem svého kolegy, který podle nich zemřel na selhání srdce po krátké nemoci.

Pohřební svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Hudební svět se zahalil do smutku. Ve věku 77 let odešel na věčnost britský zpěvák, skladatel a kytarista Martin Lee. Byl členem známé popové skupiny Brotherhood of Man, která v roce 1976 ovládla mezinárodní soutěž Eurovize. Její vítězný singl ovládl žebříčky hitparád ve třiceti zemích světa. Hudebník zemřel na selhání srdce po krátké nemoci, informovala skupina na sociálních sítích.

Skon zpěváka šokoval jeho kolegy

„S velkým zármutkem oznamujeme, že 29. září večer pokojně odešel z našeho světa náš velký přítel a kolega Martin Lee z Brotherhood of Man. Během uplynulých 50 let jsme všichni čtyři společně a v harmonii procestovali celý svět a máme tolik šťastných vzpomínek, ale nyní jsme v naprostém šoku a nedokážeme si představit svět bez Martina,“ napsali členové skupiny na Facebooku.

It is with great sadness that we announce the passing of our great friend and colleague Brotherhood of Man’s Martin Lee…

Zveřejnil(a) Brotherhood of Man dne Úterý 1. října 2024

Popová formace Brotherhood of Man se proslavila především vítězstvím v hudební soutěži Eurovize v roce 1976, kde vystoupila se skladbou Save Your Kisses for Me. Song se rychle stal hitem a dostal se na čela hitparád ve více než 30 zemích světa. Stal se jedním z nejprodávanějších eurovizních singlů v mnohaleté historii soutěže, připomíná televize BBC.

zapálené čajové svíčky

Češi oplakávají ztrátu milovaného zpěváka. Jeho nejslavnější hit miluje každý z nás

Vítězného singlu se prodaly miliony kopií

Ke skupině se zesnulý hudebník připojil v roce 1972 a působil v ní jako zpěvák a kytarista. Úspěšného singlu Save Your Kisses for Me se prodalo šest milionů kopií a dočkal se i řady cover verzí. Nazpívali ho třeba i Helena Vondráčková a Jiří Korn pod názvem Já půjdu tam a ty tam. Mezi hity Brotherhood of Man patří ale také skladby United We Stand, Oh Boy nebo Kiss Me Kiss Your Baby. Pod řadou fanoušky zbožňovaných skladeb je podepsán právě Lee.

Zveřejnil(a) Brotherhood of Man dne Pondělí 1. ledna 2024
Úmrtí svíčka a květina

Další legendární zpěvák se na nás bude dívat už jen z nebe. Jeho nejznámější písničku zná snad každý

Zesnulý hudebník se narodil jako Martin Barnes 26. listopadu 1946 v londýnském Purley, napsal server Mirror s tím, že v mládí žil několik let v Austrálii. Před svým příchodem do skupiny, s níž se dostal na vrchol své kariéry, hrál v kapele Johnny Howard Band a měl na svém kontě sólový singl Cry Jose. Po vítězství v Eurovizi absolvovala skupina Brotherhood of Man turné po celém světě. V roce 2020 oznámila, že ukončuje koncertní činnost.

Co si myslíte o nečekaném skonu zpěváka?

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Zobrazit další články