Do hereckého nebe navždy odešel herec z kultovních filmů. Jeho smrt spustila rodinné hádky

Původně se věnoval sportu a dokonce podepsal hráčskou smlouvu s profesionálním klubem amerického fotbalu. Herectví ale nakonec zvítězilo.

Hořící svíčky ve tmě i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Do uměleckého nebe odešla další legenda. Ve věku 84 let zemřel americký herec John Amos, kterého české publikum zná z filmů Cesta do Ameriky nebo Smrtonosná past. Přestože herec skonal doma v Los Angeles už 21. srpna, jeho syn smutnou zprávu zveřejnil až nyní. Část hercovy rodiny, včetně jeho dcery, šokovalo, že se o jeho skonu dozvěděla z médií, a považuje to za podezřelé, napsal web People.

Dcera se o úmrtí dozvěděla z médií

„S upřímným zármutkem se s vámi dělím o to, že můj otec zemřel. Byl nekonečně laskavý a měl zlaté srdce. Všichni ho milovali. Jeho odkaz bude žít dál v jeho vynikajících dílech. Byl to můj táta, můj nejlepší přítel a můj hrdina. Děkuji vám za vaše modlitby a podporu v této chvíli,“ cituje prohlášení hercova syna Kellyho Christophera Amose server Variety.

Okolnosti úmrtí herecké ikony trápí část rodiny. Jeho dcera Shannon Amosová a kmotřenka Amy Goudyová mají pochybnosti o tom, jak bylo se zesnulým umělcem zacházeno v jeho posledních dnech. „Byl to milující muž, který vnesl světlo do života mnoha lidí. Naše rodina se však o jeho smrti dozvěděla ze zpráv v médiích. Nevěděli jsme, kde a proč zemřel. Obáváme se, že byl pravděpodobně zpopelněn, aby nedošlo na vyšetřování,“ uvedla Goudyová na Facebooku.

Svíčka a filmová klapka

Do hereckého nebe odešla další legenda. Hlavní protagonista oblíbené bondovky podlehl nemoci. Hollywood drží minutu ticha

Prosadil se i jako hráč amerického fotbalu

Zesnulý herec se narodil 27. prosince 1939 v Newarku ve státě New Jersey a vystudoval sociologii. Odmala se věnoval sportu. Prosadil se jako boxer a hráč amerického fotbalu. V šedesátých letech dokonce podepsal smlouvu s týmem Kansas City Chiefs a odehrál několik zápasů v nejvyšší lize. Nakonec mu ale učarovalo herectví, kterému se začal aktivně věnovat v sedmdesátých letech. Během své bohaté kariéry ztvárnil dlouhou řadu rolí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený John Amos (@officialjohnamos)

Do hereckého nebe odešel herec světového formátu. Lidé po celém světě drží minutu ticha a posílají modlitby

Čeští diváci ho znají zejména jako představitele starostlivého otce budoucí družky prince Akeema v komedii Cesta do Ameriky, v níž exceloval po boku Eddieho Murphyho, nebo z role majora Granta z filmu Smrtonosná past 2, kde sekundoval další hollywoodské hvězdě Bruce Willisovi. Objevil se také v seriálech Kořeny, Dva a půl chlapa, Walker Texas Ranger, Západní křídlo, Muži na stromech nebo Jmenuji se Earl, připomíná list TheGuardian.

Co si myslíte o neshodách uvnitř rodiny?

Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Zobrazit další články