Nečekaně zemřela tanečnice, která učarovala ikonickému zpěvákovi. Bylo jí pouhých 62 let

Bezvládné tělo proslulé umělkyně nejevící známky života se našlo v jejím bytě. Rodina okolnosti jejího skonu prozatím nekomentuje.

Pohřební svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Umělecký svět šokovala smutná zpráva. Nečekaně odešla na věčnost slavná tanečnice a choreografka Catherine „Cat“  Vernice Gloverová známá především díky spolupráci s ikonickým zpěvákem Princem, který před osmi lety zemřel na náhodné předávkování fentanylem. Umělkyni, která zanechala nesmazatelnou stopu v hudebním a tanečním světě, bylo pouhých 62 let. O jejím skonu informoval server Variety.

Bezvládné tělo našla její dcera

Příčina úmrtí tanečnice nebyla oficiálně zveřejněna. Podle chicagského listu TheCrusader ji 24. září objevila dcera v bytě v americkém Los Angeles ležet bez známek života. Záchranáři pak už jen konstatovali její smrt. „S velkým zármutkem oficiálně oznamujeme, že zemřela Catherine Vernice Glover alias Cat. Tancuj s anděly, máme tě rádi,“ je uvedeno na jejím oficiálním facebookovém profilu.

Funeral details to be announced …🌸

Zveřejnil(a) Official Cat Glover dne Pátek 27. září 2024

Zesnulá umělkyně se narodila 24. července 1962 v Chicagu. Jako profesionální tanečnice se prosadila koncem 80. let. V jednom z klubů se seznámila se zpěvákem Princem, který ji požádal, aby si s ním zatančila na píseň Simply Irresistible. Učarovala mu a záhy se stala jednou z nejviditelnějších tanečnic, které s tímto legendárním interpretem spolupracovaly v době jeho největší slávy, a také jeho múzou.

Hořící

Obrovská ztráta pro Česko: Známá tanečnice a choreografka nás po zákeřné nemoci opustila

Splnila si sen a tančila v Princových show

Gloverovou proslavily její energické pohyby a velitelské vystupování. Zejména díky své taneční sestavě Cat Scat, která se stala základem Princových vystoupení, se velmi rychle stala miláčkem fanoušků. Kromě koncertování se objevila také v mnoha hudebních videoklipech. Zesnulá tanečnice často připomínala, že spolupráce s ikonickým Princem pro ni byla výjimečná.

Today is one of the worst days of my life. I’ve lost my great friend and I will never be the same. There’s no words I…

Zveřejnil(a) Official Cat Glover dne Čtvrtek 21. dubna 2016

Smutná zpráva obletěla celý svět, zemřela známá herečka v pouhých šedesáti pěti letech. Ohromná rána pro filmový průmysl

„Cat vždycky snila o tom, že bude tančit s Princem, a nepřestala, dokud se toto přání nestalo skutečností. Žila proto, aby si uchovala jeho památku až do své smrti. Moje rodina bude mít podrobnější prohlášení, až budou známa všechna fakta,“ cituje sestřenici zesnulé umělkyně Chintu Strausbergovou web TMZ.

Co si myslíte o náhlém skonu proslulé tanečnice?

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Zobrazit další články