I 5 let po smrti vydělává Karel Gott obrovské peníze. Ivana s dcerami si žijí jako v pohádce

Dědictví po legendárním zpěvákovi nepřipadlo všem jeho potomkům. Ještě během svého života se vypořádal se staršími dcerami. Každá dostala 6 milionů korun.

Karel Gott i Zdroj fotografie: Nextfoto
                   

Legendární zpěvák Karel Gott (†80), od jehož skonu právě uplynulo pět let, po sobě zanechal pohádkové dědictví. Podle webu Blesk během své skoro šest dekád dlouhé kariéry vydělal přes miliardu korun a další peníze se mu hrnou na účet i po smrti. Jeho jméno, odkaz i populární hity nadále vydělávají neuvěřitelné sumy, díky kterým si vdova a jeho dcery mohou žít jako v pohádce.

Starším dcerám dal šest milionů korun

Nejznámější český interpret měl skutečně závratnou kariéru, během které nazpíval 2500 skladeb, z nichž celá řada patří k nesmrtelným hitům. Milionářem se stal už v dobách socialistického Československa, kdy také jako jeden z mála interpretů mohl vystupovat a vydělávat v západním Německu. Na sklonku života měl nashromážděné úctyhodné jmění a sám rozhodl, kdo ho po jeho smrti zdědí.

Zesnulý zpěvák Karel Gott s dcerou Dominikou iZdroj fotografie: Nextfoto

Se svými staršími dcerami Dominikou a Lucií se vypořádal ještě během svého života. Podle webu CNNPrimaNews jim každé daroval šest milionů korun s tím, že se ale vzdají nároku na dědictví. To připadlo po jeho skonu vdově Ivaně a jeho nejmladším dcerám Charlotte Elle a Nelly Sofii. Navíc jeho odkaz každoročně vydělává další miliony korun i po jeho smrti.

Ivana Gottová

Ivana Gottová i po smrti manžela přichází ke slušnému jmění. Kromě dědictví k ní proudí miliony z Karlovy společnosti

Jeho jméno a skladby vydělávají dál

​O vdovu a nejmladší dcery je opravdu navýsost dobře postaráno. Podle serveru TN jen tantiémy, což jsou poplatky za pouštění Gottových skladeb, vydělají každý rok zhruba deset milionů korun. Fanoušky má zpěvák ale i na Slovensku, v Německu nebo třeba v Rakousku. Od úmrtí zpěváka tak na rodinném kontě mohlo přibýt 50 milionů korun. Další příjmy plynou blízkým ze streamovacích platforem a stále ještě z prodeje desek.

Karel Gott s dcerami Charlotte a Nelly iZdroj fotografie: Nextfoto
Zpěvák Karel Gott

Díky umělé inteligenci budeme mít možnost znovu slyšet Gottův hlas, informovala fanoušky s nadšením Ivana

Jen klip k písni Srdce nehasnou vydělal na YouTube za pět let 20 až 25 milionů korun. Díky vydání Gottovy knihy Má cesta za štěstím a dokumentu Karel, který běžel v kinech a práva na něj má i Netflix, si dědičky přišly na dalších 50 milionů korun. Z mistrovy vily na Bertramce se stane muzeum Karla Gotta a její prodej nebo pronájem vynese další miliony korun. Podle webu Gott od svého odchodu na věčnost vydělal 140 až 200 milionů korun.

Co si myslíte o tom, jak zpěvák zajistil své dědice?

Diskuze Vstoupit do diskuze
144 lidí právě čte
Zobrazit další články