Utrpěl popáleniny 3. stupně a lékaři si mysleli, že to nepřežije. On ale po 20 letech všem vytřel zrak

V nemocnici strávil po nešťastné nehodě dlouhé dva roky. Lékařům se dítěti podařilo během řady operací zachránit život, ale na jeho vzhledu plameny zanechaly stopy.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Přestože život někdy dokáže člověku házet klacky pod nohy, důležité je neztrácet naději a nikdy se nevzdat. I z té nejhorší možné situace existuje cesta, která nakonec může vést ke splnění nejtajnějších přání. Své o tom ví mladík, který jako malý chlapec spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny třetího stupně na většině těla. Lékaři si mysleli, že to nepřežije. On se ale uzdravil a o dvacet let později si navíc splnil svůj velký sen.

Vrstevníci se mu ve škole posmívali

Když byl devětadvacetiletý Ngo Quy Hai z Vietnamu ještě batole, stala se děsivá nehoda. Při tlačení chodítka v kuchyni spadl do otevřeného krbu a jeho tělo zachvátily plameny. Chlapec utrpěl strašlivé popáleniny na většině těla. Jeho stav byl velmi vážný a existovala možnost, že to nemusí přežít, napsal web PositiveVibration. Lékaři se snažili ho zachránit, podstoupil nespočet operací a v dětské nemocnici strávil nakonec dva roky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kenh14.vn (@kenh14official)

Naštěstí vyvázl, ale následky nehody zanechaly na jeho těle viditelné stopy. I když si chlapec uvědomoval, jaké měl štěstí, nedokázal se dlouhá léta smířit se svým vzhledem. Byl velmi osamělý. Navíc kvůli znetvořenému obličeji se mu většina vrstevníků posmívala a šikanovala ho. Situace byla natolik vážná, že ho rodiče vzali i ze školy. Učil se doma a jediným jeho kamarádem byl stejně starý chlapec s poruchou sluchu.

Hořící dům

Chlapec utrpěl těžké popáleniny. Aby si vydělal na náročnou operaci, prodává vlastní koláčky

Kvůli vzhledu ho vyhodili z cukrárny

Na veřejnosti se ani jeden z chlapců nerad ukazoval. Když jim bylo deset let, překonali obavy a vyrazili spolu do centra města. Když vstoupili do cukrárny, kde si chtěli pochutnat na dortu, personál i zákazníci na ně šokovaně zírali. Nakonec je kvůli tomu, jak vypadají, prostě vyhodili. Byla to ponižující zkušenost, která mi ale změnila život. Najednou jsem v srdci věděl, co chci dělat. Chtěl jsem si otevřít vlastní cukrárnu a pekárnu, kde bude vítán každý,“ cituje Haia web TuoiTreNews.

V roce 1983 byla královnou krásy, pak utrpěla popáleniny na 85 % těla. Nyní se poprvé odvážila předvést nahá

Odvahu sebral v roce 2016, kdy absolvoval v Německu další operaci obličeje. V tamní nemocnici se setkal s lidmi, kteří na tom byli mnohem hůř než on. Jejich chuť do života byla pro vietnamského mladíka inspirující. Po návratu domů se vrátil do školy a absolvoval kurz vaření a pečení. Hodně dřel, ale nakonec se mu to vyplatilo. Se svým hluchým kamarádem z dětství si v rodném městě v roce 2022 otevřeli cukrárnu, ve které je vítán každý zákazník bez ohledu na svůj hendikep.

Co říkáte na inspirativní příběh odvážného mladíka?

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Zobrazit další články