4 psi se postavili do řady, a zablokovali tak dopravu. Nedělali to ale jen tak

Chlupáči riskovali své životy, když se rozhodli setrvat uprostřed poměrně rušné silnice. Jenže jejich ochranitelský instinkt, loajalita a starost o druhé nad tím převládly.

toulaví psi i Zdroj fotografie: Istock
                   

Chování a jednání některých zvířat může příslušníky lidské rasy často pořádně zaskočit. Přesně to se stalo řidičům a kolemjdoucím, kteří se stali svědky velmi zvláštní scény. Uprostřed rušné silnice stálo několik psů, kteří zablokovali dopravu a nehodlali místo jen tak opustit. Ukázalo se, že střeží svého kamaráda, jehož tělo bezvládně leželo uprostřed komunikace.

Riskovali život, aby ochránili kamaráda

Pouto a loajalita roztomilých chlupáčů jsou mnohem silnější, než by se mohlo na první pohled zdát. Přestože se dokáží nemilosrdně poprat o to, kdo si dá větší díl jídla, když jde do tuhého, projeví psi obdivuhodný soucit, empatii i ochranitelský instinkt. Umějí táhnout za jeden provaz a navzájem se o sebe postarat.

Kolona aut iZdroj fotografie: Piqsels

Dokazuje to i dojemný incident, ke kterému došlo v Lan-čou v čínské provincii Kan-su, jak napsal server AnimalChannel. Zvláštní scénu zachytil kolemjdoucí na video, které se rychle stalo hitem sociálních sítí. Je na něm vidět smečka čtyř psů, kteří zablokovali dopravu. Chovali se dost riskantně jenom proto, aby zajistili ochranu dalšímu z nich.

Hlava amerického stafordšírského teriéra

Chtěl ukončit svůj život, jeho pes mu v tom ale zabránil. „Tohle je důkaz, že zvířata jsou chytřejší, než si myslíme“

U bezvládného těla psi truchlili

Na videu je vidět skupina čtyř psů, kteří sedí vedle dalšího chlupáče, jenž leží uprostřed rušné silnice. Podle webu DailyMail tam předtím došlo k nehodě, při které byl nešťastný pes sražen autem. Jeho čtyři kamarádi se okamžitě vrhli mezi projíždějící vozy. Spojili své síly a zablokovali dopravu. Chtěli zabránit tomu, aby zraněné zvíře nepřejel další automobil.

Mysleli si, že pes lehává u hrobu kvůli tomu, že truchlí po svém majiteli. Jednoho dne se podívali, co tam schovává, a nevěřili vlastním očím

Chlupáči se také pokusili pošťouchnout svého kamaráda, aby vstal a dostal se z nebezpečné zóny. Ale navzdory jejich snaze sražený pes zemřel. Přesto u něj dál setrvávali a truchlili. Podle studie, o které informuje server PsychologyToday, totiž psi skutečně trpí ztrátou svého kamaráda nebo majitele. Mohou z toho mít depresi, onemocnět, trpět nechutenstvím a také se to může podepsat na změně jejich osobnosti.

Co říkáte na to, jak se psi zachovali?

Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Zobrazit další články